FEB

El tràmit de la il·lusió

L’Spar Citylift enllesteix el penúltim de la lliga tot i un mal inici al primer quart (0-7 i 9-19)

Sense Coulibaly i amb Xargay a la banqueta, Vasic supera els vint punts per primer i és la MVP de la jornada (24)

Estem en la diada de la il·lusió per excel·lència i per això ahir era una jornada per fregar-se les mans amb la imminent arribada d’allò que es desitja, un altre cop amb tres mil espectadors, contra el penúltim. Una xifra que s’explica per la presència de referents internacionals que, en un moment no gens llunyà en el temps, van mostrar el seu desig de ser a Girona per gaudir del bàsquet. Dit i fet. Sonja Vasic va superar per primer cop els 20 punts (4 triples) després de fer-ne 16 a València (2), en el seu quart partit de lliga, sisè comptant-hi Europa i després de cinc mesos de baixa. La sèrbia, amb 24, és la més valorada de la jornada amb Queralt Casas i Aleksandra Stanacev –les dues en 33 minuts. A més, Marta Xargay ja era ahir a la banqueta i quan l’equip feia l’escalfament conjunt s’ho mirava amb Coulbaly i Núria Martínez. Tres peces amb què qualsevol equip tindria aspiracions i que, aviat, estaran a punt.

Cosa de tres

L’Spar Citylift va fer quatre dies seguits de festa la setmana passada, una eternitat en el context de la voràgine de compaginar competició estatal i Eurolliga. En el primer de nou partits en un mes, la seva producció ofensiva inicial es va reduir a tres errors en el tir (Andusic de 4 metres i Vasic i Palau de 6,75) i tres pèrdues. Èric Surís va demanar temps mort amb 0-7 (Cornelius de tres). El minut –amb el públic picant de mans al ritme de la nadala que sonava per megafonia– servia per obrir el marcador local (3-7 triple de Mendy), però més pèrdues i Dornstauder –els seus vuit punts van ser al primer quart– condemnaven l’Uni a anar a remolc : 9-19 amb 3/7 de dos i 1/5 triples, set pèrdues i 4-24 en valoració).

Les castellanes van sobreviure al segon quart amb tres triples a tauler (Montoliu, Jespersen trepitjant sense angle i Mestres amb menys). Vasic en va fer dos de seguits (16-21 i 19-21) amb temps mort visitant entremig a 7:24 per la mitja part, que arribaria amb 25-29 i 18-6 en valoració de parcial.

El públic feia l’onada abans que comencés el tercer quart, com si hagués sentit la xerrada al descans: 17-5 amb una sola cistella en joc concedida (30-31 Cornelius) i triples de Vasic (28-29) i Araújo (33-31), mentre Elonu acabava contraatacs anotant (35-31) o assistint (41-42 a la pivot gallega).

Buch també de 6,75 m va fer que la diferència arribés a deu (45-35) i, en l’últim quart, Araújo (5), Elonu (4) i Vasic (6) van capitalitzar l’anotació local amb la nigeriana al contraatac (58-48) i el quart triple de la sèrbia (61-48) de colofó.

Patrocini
Ens ha costat entrar tot i que en el segon quart ja hem començat a marcar el ritme. A la segona meitat fem 36-19
Faltava agressivitat ofensiva, no és un problema d’actitud sinó de la identitat de les jugadores que són responsables
Seguim líders i mantenim el repte d’haver de guanyar sempre a la lliga i, en l’Eurolliga, estar a un nivell competitiu
Èric Surís

Helena Oma, pendent dels resultats; Mima Coulibaly, entre cotons

“Li ha marxat el genoll en una acció sota l’anella en què ha penetrat amb molts peus pel mig. Li han de fer ressonància i amb els resultats esperem que la regirada quedi en un ensurt, que no sigui greu”, va dir Èric Surís sobre Helena Oma, protagonista d’una sonada ovació del públic a 5:22 del descans quan va substituir Sykes, en la seva línia de dispersió habitual (2 punts amb 1/4 ja llavors). La vallesana acabava una transició de l’esquerra cap al mig i va fer un mal gest que li va impedir finalitzar-la amb força. A terra, de seguida, va buscar la fisioterapeuta amb la mirada i, amb Bety Orden i Sílvia Treviño, la metgessa de l’Uni; va enfilar el camí cap els vestidors a 1:22 per la mitja part. Quan faltaven 6:29 per acabar el tercer quart, amb crosses, va sortir per acabar de veure el partit a la banqueta.

“Està bé i si haguéssim tingut una final hauria jugat encara que fos amb ulleres. Esperem que dijous s’hi vegi amb cor, perquè està sotmesa a molts cops i el tall que té és important”, és l’explicació del tècnic gironí a la baixa de Mima Coulibaly. Julia Reisingerova li va posar el dit a l’ull a València, en l’anterior partit, i la maliana ni tan sols es va canviar ahir. A la banqueta amb ulleres fosques, no calia córrer cap risc amb el partit d’Eurolliga aquest dijous. I més encara veient l’aportació d’Andusic, amb Araújo jugant de cinc molts minuts. “Físicament està bé però té un tall important a l’ull”, va exposar Surís, abans de recordar la propensió de la seva interior titular al xoc i el contacte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)