FEB

Bones notícies a Fontajau

Bàsquet. El Girona, liderat per Sàbat i Sevillano, es retroba amb el triomf i segella contra el Villarrobledo l’accés a la fase d’ascens de la LEB Plata, el primer gran objectiu del curs

GIRONA 81 VILLArROBLedo 73

GIRONA:Sàbat (20), Hester (13), Niang, Moreno (7), Sevillano (16) –cinc inicial–, Graham (9), Costa (2), Cosialls (2), Dijkstra (8) i Esteban (4). 7/21 triples (2 Sàbat, 1 Graham, 1 Hester, 1 Moreno, 1 Dijkstra i 1 Sevillano). 16/20 tirs lliures. 40 rebots (10 Sevillano). 12 assistències (5 Sàbat). 93 valoració (27 Sevillano).VILLARROBLEDO:Faniel (20), Cuéllar (4), Mukendi (6), Martínez (3), Hailey (16) –cinc inicial–, Giráldez (4), Mejía (2), Stilma (13) i Ofori (5). 7/19 triples (2 Faniel, 2 Hailey, 1 Ofori, 1 Stilma, 1 Martínez). 10/14 tirs lliures. 28 rebots (7 Cuéllar). 11 assistències (3 Hailey). 65 valoració (17 Hailey)..PARCIALS:22-21, 25-21 (47-42); 16-12 (63-54) i 18-19 (81-73).PÚBLIC:900 espectadors.

La propera (18-01-20)

Hospitalet-Girona; G. Canària-Pardinyes; Benicarló-Albacete; Menorca-Roda; Prat-Barça; Múrcia-Villarr.

El Girona va segellar l’accés a la fase d’ascens a LEB Plata gràcies a la victòria a Fontajau contra el Villarrobledo (81-73), la primera de l’any. L’equip tornava a casa després de perdre la final de la copa LEB Plata a Azpeitia i d’encaixar a Gran Canària la tercera derrota a la lliga. Albert Sàbat (20 punts i 5 assistències) i Gerard Sevillano (16 punts i 10 rebots) van ser els més destacats de l’equip, que va haver de millorar en defensa en la segona part per trencar el partit contra un rival que havia encadenat cinc derrotes.

Formento va apostar per Niang de cinc titular per defensar l’internacional congolès Mukendi, però no van ser precisament les defenses les que es van imposar en els primers minuts. Els dos equips es van desafiar a cop de triple en els primers minuts amb la pilota circulant a tota velocitat per les mans dels jugadors. Algunes cistelles fàcils de Hester, Sàbat i Graham no van servir per marcar diferències ja que l’entrada del jove pivot holandès Conor Stilma, jugador cedit per l’Unicaja fa pocs dies, va donar aire en atac al seu equip, que va tancar el quart amb el segon triple de Hailey (22-21).

En el segon el Girona va començar més compromès amb la tasca defensiva i amb un 6-0 va obtenir la màxima diferència (28-21) després d’una entrada de cara a la galeria de Graham. Els visitants es van reactivar després d’un temps mort i amb un 4-12 completat amb dos triples d’Ofori i el mateix Stilma van tornar al partit (32-31). Els llançaments exteriors dels gironins van deixar d’entrar, fins i tot en situacions ben favorables, i un triple de Martínez va donar la màxima diferència al Villarrobledo (37-40). El Girona va persistir en la pressió forçant errades dels visitants i amb dos triples seguits de Sàbat, de més de set metres, i Moreno va trencar la dinàmica just abans del descans (47-42).

L’equip va apujar encara més la línia defensiva en la segona part. En atac, una espectacular cistella de Sevillano en contraatac i el posterior tir lliure convertit van començar a dibuixar un nou escenari (54-44). El badaloní va jugar els seus millors minuts i amb dos tirs lliures va trencar per sobre (61-50) la barrera dels deu punts. L’últim quart va començar amb un triple de Graham i dues grans cistelles de Hester (70-56). Dijkstra es va afegir a la festa amb una gran esmaixada (73-60) i Sàbat i Sevillano van rematar la feina al final.

Hem retrobat sensacions en atac però la clau ha estat millorar la defensa en la segona part