Lliga femenina

Marta Xargay anuncia la seva retirada definitiva

Marta Xargay (Girona, 1990) es retira com a jugadora professional de manera definitiva, segons ha publicat a les xarxes socials. Ho fa, la gironina, més d’un any després d’un parèntesi indefinit.

Xargay, la millor jugadora gironina de tots els temps i una de les referències del bàsquet català modern, va tancar la seva trajectòria al club en què s’havia format, l’Uni, la primavera de l’any passat. Hi havia tornat després de marxar amb 18 anys a Salamanca, després de ser escollida MVP al mundial sub-19, per debutar a la Lliga Femenina amb l’Avenida i guanyar-hi títols com l’Eurolliga fins el 2015. L’USK Praga i el Dinamo de Kursk van ser els seus anteriors clubs abans de tornar a Girona el 2020 per jugar a les ordres d’Èric Surís i al costat de Laia Palau i Sonja Vasic.

La gironina, que va destacar des dels seus inicis per la seva capacitat física i la seva versatilitat en el joc que li permetia ocupar quasi totes les posicions del joc tant en atac com en defensa, va ser una referència a la selecció espanyola, des de les categories inferiors. Amb l’absoluta és part dels èxits en la darrera dècada: tres títols europeus, una plata i un bronze en campionats del món i plata a Rio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)