Lliga femenina

Marta Xargay, punt final

Bàsquet. La millor jugadora gironina de tots els temps anuncia la retirada definitiva, poc més d’un any després d’un parèntesi indefinit

Marta Xargay (Girona, 1990) es retira com a jugadora professional de manera definitiva, segons va anunciar ahir a les xarxes socials. Ho fa, la gironina, més d’un any després d’un parèntesi indefinit. “Han passat uns quants mesos i aquest temps m’ha permès retrobar-me amb mi mateixa”, diu la millor jugadora gironina de tots els temps, que posa de manifest que el bàsquet li ha donat moltes coses, però que hi ha una part de sacrifici i exigència, física i mental, que comporta un equilibri que li ha resultat difícil de mantenir.

Xargay va tancar la seva trajectòria en el club en què s’havia format, l’Spar Girona, la primavera de l’any passat. Hi havia tornat després de marxar amb 18 anys a Salamanca, quan l’Uni havia pujat i havia estat l’MVP de la fase d’ascens i, a l’estiu, del mundial sub-19. Va debutar en la Lliga Femenina amb l’Avenida, i hi va guanyar títols, com ara l’Eurolliga (2011), fins al 2015. L’USK Praga i el Dinamo de Kursk van ser els seus anteriors clubs abans de tornar a Fontajau, per jugar a les ordres d’Èric Surís i al costat de Laia Palau i Sonja Vasic.

La gironina, que va destacar des dels seus inicis per la seva versatilitat, va ser una referència en la selecció espanyola des de les categories inferiors. Amb l’absoluta hi va guanyar tres europeus, una medalla de plata i una de bronze en campionats del món, i la de plata a Rio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)