NBA

Marc Gasol deixarà l’NBA i és més a prop de Girona

Bàsquet. Els Lakers envien el pivot als Grizzlies, amb qui negociarà la seva desvinculació. El seu retorn a Europa es dona per fet als Estats Units

El traspàs de Marc Gasol dels Lakers als Grizzlies podria ser l’inici del final de l’etapa del pivot de Sant Boi (2,11 m, 1985) a l’NBA, després de tretze temporades, deu de les quals a Memphis. L’arribada de DeAndre Jordan a Los Angeles, un altre pivot de nivell all-star com Anthony Davis i Dwight Howard, és el moviment que precipita el traspàs de Gasol a Memphis a canvi d’una segona ronda en el draft el 2024, una quantitat de diners en efectiu i els drets de Wang Zhelin.

Els Grizzlies no compten amb el que va ser el seu pivot fins fa més de dos anys i li facilitaran el camí de tornada al bàsquet europeu, que podria tenir en Girona, la ciutat que va deixar el 2008 com a MVP de l’ACB, el seu destí. Gasol, que aquest estiu a Tòquio va anunciar la seva retirada de la selecció espanyola, ha estat de vacances amb la seva família a Menorca i, a diferència d’altres estius, no s’ha entrenat amb el Bàsquet Girona, el club que va fundar el 2014 i del qual és el president.

Marc Gasol no tornarà a jugar a l’NBA, on va marcar una era als Grizzlies fins que al febrer del 2019 va ser traspassat als Raptors, amb qui va guanyar l’anell aquella temporada abans de ser traspassat als Lakers. 10.000 punts, 6.000 rebots i 2.900 assistències són els registres estadístics que ha superat en 891 partits en la lliga nord-americana, en la qual va ser tres cops all-star (2012, 2015 i 2017) i escollit millor defensor el 2013 –va ser el primer jugador d’Europa a aconseguir-ho.

L’estat físic de Marc Gasol és ara mateix el que alimenta les especulacions sobre una hipotètica retirada, que només es veuria endarrerida pel seu compromís de tancar la seva etapa com a jugador al Girona, ara a la LEB Or per segon curs. Aquesta mateixa qüestió, la física, és la que amb 36 anys fa que qualsevol altre destí per competir a un equip de primer nivell, d’Eurolliga, es doni per descartat.

LES DADES

1
anell
amb els Raptors té el pivot al seu palmarès (2019), a més de ser 3 cops ‘all-star’ (2012, 2015 i 2017)
891
partits
ha disputat a l’NBA en 13 temporades, entre Memphis, Toronto i Los Angeles

Un lloc al seu equip, que juga aquesta nit

Jaume Sorolla i el portuguès Gonçalo Delgado, amb fitxa del filial a la lliga EBA, són els dos pivots que té Carles Marco a la plantilla del Bàsquet Girona, que aquesta nit (21 h) a Quart té el primer amistós de pretemporada, contra el Cornellà de la LEB Plata. L’equip de Carles Marco, amb una plantilla en què només continuen quatre jugadors del curs passat, prepararà la segona temporada a la LEB Or amb cinc amistosos i la Lliga Catalana. Marc Gasol és el president i fundador del Girona, i sempre ha manifestat el desig de tancar-hi la seva carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)