Eurolliga

Roberto Íñiguez diu que l’accés de l’Uni als quarts desvirtua la competició

L’entrenador de l’Avenida i exentrenador de l’Uni Roberto Íñiguez ha fet un duríssim comunicat personal en què critica l’Eurolliga per la decisió que va prendre ahir quan va desqualificar els equips russos de la competició: Iekaterinburg i Kursk. L’equip de Salamanca, que havia de jugar contra l’Schio als quarts, un equip en principi assequible per al subcampió europeu, haurà d’enfrontar-se ara contra les gironines, un duel de pronòstic més incert.

“Esperava i confiava que la FIBA refés el quadre d’encreuaments seguint criteris exclusivament esportius i que d’aquesta manera es fes justícia esportiva. La meva opinió és clara: el més just i correcte després de l’exclusió dels equips russos hauria haver estat que només els altres sis equips classificats per al play-off tinguessin l’oportunitat de jugar la final a 4, cadascun en les posicions que va merèixer durant la lliga regular. Però no, finalment un equip va perdre l’avantatge de camp i la va guanyar en els despatxos; els dos equips que havien de jugar l’Eurocopa –un era l’Uni– ara estan a l’Eurolliga i els canvis d’emparellaments han beneficiat a uns i han perjudicat a altres”, assenyala Íñiguez, que abona una teoria de la conspiració: “Per què tot això. Res no és casualitat. Res.”

El tècnic també admet que el seu primer impuls en conèixer la notícia va ser el de no participar en la competició i abandonar l’equip. “Estava molt dolgut però anar-me’n ara hauria estat de covards.” L’entrenador també precisa en el seu llarg comunicat que en cap cas tot plegat no és una “crítica” a l’Uni . “A Girona vaig recuperar la meva passió per entrenar i vaig viure una experiència que portaré sempre en el meu cor.”

També és cert que en la temporada passada se les va tenir amb l’entrenador actual de les gironines, Alfred Juilbe, que el va sorprendre en les semifinals de la copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)