Lliga femenina

Sant tornem-hi!

Copa. L’Spar Girona i el Cadí la Seu afronten a València la seva vuitena i tercera participació en el torneig més atractiu i obert de la temporada

València és des d’avui i fins diumenge la seu de la copa, i l’Spar Girona és el defensor del títol en la vuitena presència de l’Uni en la competició, que, per tercer cop en la història recent, inclou dos equips catalans per la presència del Cadí. El Sedis, el millor de la lliga darrere els considerats tres grans, torna a la copa després de debutar-hi amb triomf en els quarts de final a Vitòria el 2019 contra l’amfitrió (Araski) i ser eliminat els dos cops per l’Uni, primer a semifinals i després a quarts –el 2020 a Salamanca. Aquest cop, si els dos equips es troben, serà en la final.

El Cadí, equip revelació del curs l’any que no jugava a Europa després de dues experiències continentals, arriba a la cita amb set victòries en els últims partits disputats, amb Irati Etxarri com a jugadora franquícia –millor jugadora estatal de la lliga en punts (14,2 punts de mitjana) i valoració (16,4) i líder absoluta en rebots (8,5)– i la parella de bases formada per Laura Peña i Laia Raventós com a principal argument. “Depenem molt del nostre rendiment defensiu per atacar bé i per poder guanyar”, sintetitza el tècnic del Sedis, Bernat Canut, que treu ferro a ser cap de sèrie: “No som favorits davant plantilles amb molt potencial i tenim el màxim respecte i estem convençuts que podem fer-ho bé i arribar al final amb possibilitats. Guanyarà qui pugui jugar més minuts a un nivell més alt i també qui tingui un punt de sort”, diu amb referència al Gernika, el rival amb qui es disputava evitar els tres grans en l’últim partit de la primera volta (63-58).

Aquesta copa està marcada per la presència de públic, després que fa un any la competició es disputés en format bombolla. Una altra circumstància que marca la competició és com hi arriba cada plantilla. L’Avenida mateix, l’encarregat d’obrir foc contra el Guipúscoa, té Adaora Elonu a punt per al seu primer partit amb les castellanes després de deixar el Nadejda d’Orenburg rus per la invasió russa a Ucraïna. Té cinc títols, un amb el Conquero, tres amb l’Avenida i un amb l’Uni, el del curs passat. Qui pitjor arriba és el València, sense Raquel Carrera ni Laura Gil en el joc interior ni Ángela Salvadores al perímetre. I després de quedar eliminat de l’Eurocopa –el curs passat la va guanyar–, diumenge a casa a mans del Venècia.

L’Spar Girona ve de perdre els quarts amb l’Avenida, Alfred Julbe recupera Magali Mendy –amb un cop a l’ull en el primer partit de la sèrie es va perdre els dos següents–, però Binta Drammeh no va acabar l’últim entrenament ahir a Fontajau. El tècnic amb qui l’Uni va alçar l’únic títol FEB que se li resistia té una fixació: “Guanyar el primer partit, tenim respecte absolut per l’Estudiantes.” L’equip de Madrid ja va ser el rival de l’Uni en quarts el 2021 (73-55) i no ha guanyat l’Spar des que va pujar el curs passat.

LA PRÈVIA

5
finals
seguides du l’Uni. Va perdre contra l’Avenida les 4 primeres i va guanyar el 2021 contra el València

LES DADES

Estem en un bon moment, desitjàvem arribar bé de salut i en bona dinàmica de joc i resultats. I és així
Bernat Canut
S’ha de gaudir, és una competició molt maca i molt més difícil si tens els quarts dijous o divendres
Alfred Julbe
Hem d’estar tots alegres: la copa és molt maca i l’equip té moltes ganes de donar guerra com hem fet fins ara
Irati Etxarri
La copa és una altra competició, el que hem de fer i crec que hem estat fent és oblidar-nos de l’Eurolliga
Laia Palau
2
cops
ha disputat el torneig el Sedis i sempre ha caigut contra l’Uni, en semifinals el 2019 i en quarts el 2020
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)