Opinió

opinió

La gent en té ganes

L’Uni surt reforçat de Salamanca tot i perdre i el Cadí està en un bon moment

Portem dos anys sense públic i s’ha demostrat que amb la seva tornada les pistes són més complicades. És un dels factors que marcaran aquesta copa i a València passarà el mateix, s’omplirà força perquè la gent en té ganes i, a més de l’amfitrió, la resta d’equips mouran força aficionats. És una competició diferent per molts factors, com ara els nervis, el camp neutral o poder arribar a la semifinal. La jugadora està molt motivada i en té moltes ganes i en aquell moment no hi ha ni cansament ni lesions que valguin. En canvi, a la lliga vens de perdre la setmana abans o de fer una mala setmana. També hi ha la recuperació: quan acabes un partit tens l’adrenalina a dalt de tot i costa molt baixar les pulsacions i poder descansar aquella nit; si jugues divendres a les nou del vespre i la semifinal és l’endemà són poques hores de descans. Les hores es podrien cuidar una mica perquè si arribes a la final són tres dies molt intensos i la jugadora, amb dos partits per setmana, fins i tot ja a la lliga, no acaba mai d’estar fresca l’endemà. Però quan jugues aquests partits treus les forces d’on sigui.

Pot passar de tot. Els tres de dalt, l’Uni, l’Avenida i el València, surten com a favorits, però s’ha vist que a un partit pot passar qualsevol cosa. A l’Uni perdre dissabte a Salamanca li fa mal, però en surten reforçades per plantar cara i estar sempre dins el partit. Veuen que les poden guanyar, els últims anys han estat sempre partits igualats i, encara que l’Avenida tingui un equip consolidat, el Girona va veure que amb el joc que fan i amb una bona defensa les poden guanyar. Arribaran motivades perquè estan fora de la final four però, igual que l’any passat, aquest any poden tornar-la a guanyar. Perquè a un sol partit l’Uni pot guanyar-les, serà en camp neutral i en els partits d’aquesta eliminatòria hi ha hagut l’empenta del pavelló. Hi ha també la plantilla, que ja ho ha dit la Laia algun cop: és tornar a refer l’equip quan hi són totes perquè agafes uns mecanismes durant la temporada i coneixes algunes jugadores i incorporar les noves costa. Però són dotze jugadores de qualitat, moltes han jugat competicions importants i en un moment determinat et poden resoldre algunes situacions.

Als quarts de final veig complicat que hi hagi sorpreses. Per al Girona, contra l’Estudiantes, no serà fàcil però ho té de cara amb les baixes de Leslie Knight i la Laura Quevedo, que es noten molt i s’ha vist a l’últim partit. El Cadí arriba en un bon moment, sí que van tenir alguns partits amb més dubtes però té una dinàmica molt bona, amb set victòries en els vuit últims partits. Tenen jugadores amb un molt bon nivell i cadascuna aporta a l’equip el que se li demana. És el partit més igualat perquè el Gernika no està acabant de fer una bona temporada, va quedar fora d’Europa de mala manera, és clar, i està pagant haver de jugar tots els partits endarrerits. També han descansat l’últim cap de setmana i tenen jugadores de molt nivell com la Tinara Moore o la Rosó Buch. Serà molt igualat, com el que van jugar fa poc, i qui estigui millor al darrere i més encertat se l’endú.

El València-Casademont pot ser l’altre més igualat. Anna Cruz no deuria jugar diumenge contra nosaltres per poder-hi ser divendres i el València va rebre una patacada grossa diumenge a l’Eurocopa perquè tenien 4 punts d’avantatge amb el Venècia i a casa no ho acaben aguantant. També tenen dues lesionades com la Laura Gil i la Raquel Carrera, que són molt importants en aquest equip. Jugant a casa i amb la feina de la Fonteta no deixaran escapar aquest partit, és un dels últims títols que els queden perquè en la lliga i a tres partits amb l’Uni i l’Avenida se’ls pot fer més complicat. L’Avenida passa unes setmanes complicades per les baixes, però com la majoria d’equips. Haver-se classificat per a la final a quatre és una injecció de moral i d’energia. Però ha de vigilar perquè el Guipúscoa té molt bones jugadores i està fent una molt bona segona volta. Juguen millor en equip i els poden plantar cara, jugant amb la pressió que tenen els equips grans i els menys favorits, sense res a perdre-hi i amb el potencial que tenen en el joc interior, els poden causar problemes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)