Eurolliga

Davies i Exum fan estralls

Bàsquet. El pivot i l’aler reactiven el Barça al Palau en el primer partit del ‘play-off’ de l’Eurolliga contra el Bayern i l’equip ja és més a prop de la final a quatre de Belgrad

Barça 77 Bayern 67

BARÇA:Sanli (5), Laprovittola (11), Mirotic (12), Calathes (4), Abrines –cinc inicial–, Davies (19), Exum (12), Martínez, Smits (5), Hayes (2), Kuric i Jokubaitis (7). 21/31 de 2. 8/21 triples (2 Mirotic, 2 Laprovittola, 1 Exum, 1 Sanli, 1 Smits, 1 Jokubaitis). 11/17 tirs lliures. 25 rebots (5 Davies). 18 assistències (5 Jokubaitis). 95 de valoració (24 Davies).BAYERN:Weiler-Babb (7), Lucic (20), Rubit (8), Radosevic (5), George –cinc inicial–, Thomas, Hunter (7), Jaramaz (6), Dedovic, Sisko (2) i Hilliard (12). 9/18 tirs de 2. 11/27 triples (4 Lucic, 2 Hunter, 2 Hilliard, 1 Weiler-Rabb, 1 Jaramaz, 1 Radosevic. 28 rebots (6 Weiler-Babb). 9 assistències (2 Lucic). 56 de valoració (19 Lucic).PARCIALS:20-22, 43-33; 62-51 i 77-67.

El Barça va superar els fantasmes dels últims partits i va sumar contra el Bayern el primer triomf en el camí cap a la final a quatre de Belgrad. Davies (19 punts) va estar imperial sota els cèrcols i Exum (12 punts i una esmaixada èpica) tampoc va tenir aturador en els seus millors minuts en pista. Demà, el segon partit de la sèrie, també al Palau.

Saras va premiar Abrines, pels seus darrers grans patits, amb la titularitat però Lucic se’n va aprofitar en atac i els seus companys també es van animar. Els blaugrana van sobreviure a còpia de triples però van patir el que no està escrit en defensa. Es van veure nou per sota (13-22) i amb mala cara de Mirotic, mal senyal després dels últims partits.

Gir de guió

L’aparició d’Exum i Davies ho va capgirar tot. L’australià va començar amb un triple però en el segon quart, al costat del pivot nord-americà, va rebentar la defensa dels alemanys, que en un tres i no res es van veure amb un 9-0 en contra (25-22).

Lucic, un talent formidable, va mirar de sostenir els seus companys però Laprovittola, que a Màlaga es va endur una esbroncada de campionat de Saras, es va afegir a la festa forçant un dos més u, completant un contraatac letal i clavant un triple abans del descans que va donar la màxima diferència a l’equip (43-33). L’encert del Bayern havia baixat en picat pel domini en el rebot i la presència sempre de Hayes i Martínez en els clàssics canvis d’handbol de Jasikevicius.

El Bayern va sortir en el tercer quart disposat a plantar cara. Dos triples de Lucic i Jaramaz van obrir un altre cop el duel (45-41). El Barça va contraatacar també de tres amb tirs de Jokubaitis i Mirotic (51-45) però va ser Davies, un altre cop, el que va fer realment mal a la defensa del Bayern. Exum, en l’últim sospir del quart, va allargar la diferència amb una entrada marca de la casa (62-51).

El mateix Exum va rebentar davant d’un incrèdul Hunter el cèrcol visitant amb l’esmaixada de l’any (67-53) però ni així Saras se’n va refiar i va fer cinc canvis de cop, però el Bayern, amb Lucic d’un altre planeta, es va col·locar a cinc (69-64) aprofitant una corrua d’errors dels blaugrana. Finalment tres accions brillants de Jokubaitis, Mirotic i Exum, el nou heroi culer, van sentenciar el partit amb el Palau dempeus. Els alemanys, a més, van perdre Hilliard. Ja veurem si el recuperen per a demà.

ELS VESTIDORS

Hem tingut lapsus de concentració que no ens podem permetre contra un equip com aquest
Saras Jasikevicius
entrenador del barça
Ara estem contents però no podem celebrar res, dijous ens espera un partit igual de dur
Brandon Davies
jugador del barça

Larkin i Micic fan de les seves a Milà (48-64)

L’Efes, el defensor del títol, va fer el primer pas cap a la final a quatre de Belgrad recuperant el factor pista a Milà contra un Armani negat en atac (33,3% en tirs de 2) i que tampoc va saber contenir les dues grans figures de l’equip turc, Larkin i Micic, que van anotar la meitat dels punts del seu equip (16 cadascun). Ataman els va tenir pràcticament tot el partit en pista. Per l’Armani, només Melli (10 punts i 6 rebots) va tenir un dia una mica lúcid. Les altres figures de l’equip, com Sergio Rodríguez o Kyle Hines, van estar desaparegudes. El segon partit es jugarà dijous. El Madrid s’estrena avui al WiZink contra el Maccabi i l’Olympiacòs ho fa contra el Mònaco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)