Lliga femenina

L’Spar Girona es queda amb la mel a la boca a València (66-73)

L’Spar Girona cau en la semifinal de la lliga contra el València per segon any seguit, malgrat tenir la sèrie a dos punts a l’últim quart, en què Laia Pâlau no sortia per uns problemes al bessó dret, el mateix que es lesionava a principi de curs. El triple de Laia Flores i Burke després de recuperació a la defensa posterior al triple de Drammeh també a camp obert donaven la màxima a l’Uni en 8 (41-49 i 53-61) i, després, la txeca de tir lliure (53-63) i Gardner en estàtic en 10 (56-66) però un 8-0 amb triples d’Allen i d’Ouviña ensorraven les opcions gironines a 1:36. Gardner (19) i Burke (16 , les màximes anotadores de l’Uni.

De tres en tres

Rebekah Gardner de 6,75 m en una pilota invertida per Laia Palau (4 assistències al primer quart) a 7:05 posava l’Uni per sobre (4-5), amb addicional d’un contraatac empatava a 12 i tancava el primer quart trencant un 7-0 en contra amb el segon triple gironí (21-17). Les taronges seguien castigant la defensa gironina, amb tres accions al límit de la possessió i un triple de Salvadores (5 punts) després de tap de Labuckiene (19-14).

Mana la defensa

Carrera i Casas amb safates a 7:34 situaven la màxima local (28-20) abans que Drammeh trepitjant la línia de tres i amb 1/2 tirs lliures la reduís amb el seu cinquè punt al segon quart (28-23) a 4:17 i, Burke a 2:02, ajustés més la diferència (32-29) abans de posar l’Uni de nou per davant després de recuperació. Mendy, de tres abans de la mitja part, deixava en 10 la diferència en la semifinal (34-36).

Per sobre

Gardner de cantó a cantó després de recuperar la pilota situava la màxima de cinc (36-41) a 6:04 i, Burke a 4:$5 amb una passa enrere, l’enfilava des de 6,75 m (38-44). Queralt de tres rescatava les taronges (41-44). Flores de tres en transició feia el 41-49 però Salvadores en estàtic responia al següent atac (44-49). Les pèrdues de Flores i Gardner les castigaven Casas i Gulich i, el triple d’Araújo (3/4 gironí al tercer quart, 48-54), el reduïa 50-54 Casas (7è punt al quart).

Fins el final

Allen, la falta en atac d’Araújo i l’antiesportiva de Labuckiene no servia a les locals per posar-se per sobre (53-54 amb 2/4 tirs lliures) i Drammeh a pilota recuperada clavava el triple (53-59) després del qual Burke igualava la màxima (53-61) a 7:06. El tap de Burke a Carrera i Reisingerová de tir lliure encenia la diferència (53-63), però dues faltes en atac a la txeca –la segona a 5:09– i la suspensió de Romero ben defensada per Flores acabaven amb les opcions d’igualar la sèrie.

La txeca era l’aposta gironina a l’últim quart (56-64 de tir lliure) i el València es veia incapaç de superar la defensa vermella i Gardner tornava a situar la desena (56-66) abans de cometre la quart. Ouviña i Allen de tres a menys de tres minuts i l’aragonesa també de 6,75 m a 1:36 impedien la remuntada gironina. Mendy a 54 segons des de 6,75 m feia el 64-71. L’error d’Ouviña donava una altra possessió a 39,3 i Gardner en un tres i no res l’aprofitava (64-73). Ouviña de tir lliure no fallava (66-73) i el triple de Mendy a 10 segons feia la corbata.