ACB

Bufetada majúscula

El Barça cau en la pròrroga contra l’Unicaja en un final tètric en què els de Jasikevicius perdonen quan dominaven de 13 punts

L’estrella de l’Unicaja es carrega l’equip a l’esquena i Laprovittola falla dos lliures a 0,8 segons del final

Barça 87 Unicaja 89

FC BARCELONA:Laprovittola 812), Satoransky (11), Kalinic (3), Mirotic (15), Vesely (7) -cinc inicial-, Sanli (4), Sergi Martínez, Abrines (8), Higgins (10), Tobey (6), Jokubaitis (7) i Nnaji (4). 18/34 de 2. 11/31 triples (3 Satoransky, 2 Laprovittola, 2 Mirotic, 2 Abrines, 1 Kalinic, 1 Jokubaitis). 18/26 lliures. 41 rebots (9 Mirotic). 15 assistències (5 Vesely) i 90 de valoració (14 Mirotic i 14 Satoransky).UNICAJA MÀLAGA:Perry (22), Ejim, Barreiro, Carter (3), Kravish (10) -cinc inicial-, Osetkowski (8), Kalinoski (12), Brizuela (27), Díaz (2), Djedovic i Thomas (5). 22/42 de 2. 8/22 triples (3 Brizuels, 2 Kalinoski, 1 Carter, 1 Perry i 1 Osetkowski). 21/24 lliures. 32 rebots (5 Kalinoski). 13 assistències (4 Perry) i 100 de valoració (27 Perry).PARCIALS:21-20, 20-14 (41-34); 14-16 (55-50) i 21-26 (87-89).

“He passat els pitjors dies de la meva vida perquè el meu fill és a l’UCI. Ara ja està bé, però he vingut a jugar perquè m’han convençut els companys.” Són paraules de Darío Brizuela al final del partit. Un jugador que tot sol va tenir més caràcter guanyador que tot un Barça que tenia el partit controlat i que no el va saber rematar. I si la copa és conegut pel torneig del KO és perquè si falles marxes cap a casa.

És el que li va passar al Barça, que no només no defensarà el títol sinó que no podrà ni viure el duel de semifinals contra el Madrid, el més desitjat per molts. És cert que el final del partit va ser tètric, amb Laprovittola errant dos tirs lliures amb 0,8 segons per al final i 87-89 després d’una cistella galàctica del petit Perry elevant la pilota per sobre Vesely i Mirotic. Ara els de Jasikevicius posen encara més pressió a una complicadíssima Eurolliga i al final de l’ACB, en què hauran de sumar algun dels títols si no volen veure qüestionat el projecte del lituà.

El partit va tenir un inici on es va demostrar ràpidament el potencial del Barça agafant 13 punts de renda ja al segon quart (34-25) però Brizuela ha donat aire amb cinc punts abans del descans on es va arribar amb un triple de Satoransky al darrer instant (41-34). A la segona meitat els de Jasikevicius van tornar a prèmer l’accelarador i un triple d’Abrines semblava deixar el partit vist per sentència perquè els andalusos no trobaven bones sensacions i el Barça estava jugant molt còmoda (64-53). Però Brizuela no volia marxar de la copa i ràpidament els d’Ibon Navarro van demostrar que no venien a Badalona de vacances sinó a donar la sorpresa. I la primera, malauradament pel bàsquet català, és l’adeu del vigent campió. Cal reflexionar ràpid perquè l’exigència i la pressió que ve a partir d’ara és màxima.

ELS VESTIDORS

no aconsegueixo com a entrenador que tanquem els partits, ni que no fem tantes faltes en últim quart. Jo soc el primer culpable
Saras Jasikevicius
Amb 15 punts d’avantatge, no pots deixar que el rival torni al partit. Això és la copa: si dones mig dit, t’agafen el braç
Àlex Abrines

Es trenca una ratxa de 7/7 en la copa

X.B.

Fins ara el Barça s’havia enfrontat fins a set vegades en la copa contra l’Unicaja i no n’havia perdut cap. Tampoc havia perdut els seus duels en la supercopa. Els malaguenys, que el curs passat no van classificar-se per al torneig del KO, no arribaven a una semifinal des de l’edició del 2015 a Gran Canària, on van perdre precisament contra el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)