ACB

Un somni que pren cos

El Joventut juga la semifinal de copa contra el Tenerife (21.30 h, Vamos) després de superar el Baskonia amb un gran tercer quart

La millora defensiva i l’encert en el tir desfermen l’eufòria a l’Olímpic, que ho celebra felicitant Tomic

Joventut 94 Baskonia 81

JOVENTUT:Guy (10), Brodziansky (12), Vives (2), Parra (15), Tomic (18) –cinc inicial–; Kraag, Busquets (2), Ribas (8), Ellenson (10), Ventura, Feliz (10) i Birgander (7). 22/38 de 2, 11/28 triples (4 Parra, 2 Brodziansky i Ellenson i 1 Guy, Ribas i Feliz), 17/22 tirs lliures, 37 rebots (5 Tomic, Ellenson i Feliz), 17 assistències (6 Guy) i 109 de valoració (21 Tomic).CAZOO BASKONIAHoward (11), Thompson (11), Enoch (8), Costello (7), Giedraitis (13) –cinc inicial–; Heidegger (7), Sedekerskis (12), Marinkovic (7), Díez (3) i Kotsar (2). 18/30 de 2, 10/28 triples (2 Howard, Costello i Giedraitis i 1 Thompson i Díez), 15/21 tirs lliures, 27 rebots (6 Costello), 20 assistències (8 Thompson) i 85 de valoració (16 Costello i Sedekerskis).PARCIALS:14-19, 21-23 (35-42), 33-15 (68-57) i 26-24 (94-81).

El Joventut juga aquesta nit la segona semifinal de la copa contra el Tenerife, a qui va superar per 78-69 el 10 de desembre remuntant-li 11 punts en l’últim quart. Ho fa, la Penya, després de superar un Baskonia que començava molt fort (4-17) i que acabava rendit a la força col·lectiva d’un rival que s’anava fent gran a mesura que avançava la segona meitat. Primer, amb Joel Parra liderant els amfitrions i, després, amb tots i cadascun dels homes de Carles Duran, que reclama més aficionats avui a l’Olímpic. Paper destacat per a Tomic (0 punts en el descans) el dia del seu 36è aniversari.

Pau Ribas, sortint des de la banqueta i d’ofensiu al tir de Tomic (0/5 en 648), fa la primera cistella en joc de la Penya i esperona l’Olímpic amb el primer triple local (9-17). El segon el fa Joel Parra (12-17) després de temps mort de Joan Peñarroya, que veia com el 10-0 local (14-17 Birgander) eixugava la màxima de 13: 4-17, 11 punts de Giedraitis (2 triples) i 6 d’Enoch.

Parra torna a anotar de tres després de minut, ara de Carles Duran amb 25-32 a 4:43 per a la mitja part, i la primera cistella en joc de Tomic a 2:47 és l’empat a 32 (7-0 i temps mort vitorià). 2/2 triples de Costello, el segon en l’últim sospir, deixaven el 35-42 en el marcador.

Feliz, a 7:31 per acabar el tercer quart, donava el primer avantatge al Joventut (46-44, 2+1) després dels triples d’Ellenson i Parra (3/4). L’ídol local, els següents: 47-44 a la tècnica a Peñarroya i 52-51 amb el seu quart triple (52-51). Brodziansky, en el tercer intent de la Penya en el mateix atac des de 6,75 m, anotava el 59-55 (temps mort visitant), amb l’atac blanc incapaç de superar la defensa local –dues cistelles, de Howard, i 10/11 tirs lliures–. El 64-57 de Guy i el 67-57 de Brodziansky eleven a 6/11 els triples en el tercer quart del Joventut (3/11 en la primera meitat), que tanca el parcial amb la màxima: 68-57 Tomic, de 4,6 m 1/2.

Howard, que fa el 68-60 de tres, marxa a 8:35 amb cinc faltes (74-60), i Busquets, a 7:56 de costat a costat, posava el peu al coll del Baskonia (13-3). Tomic fa enfilar la màxima (79-63) a més de 6 minuts i Carles Duran aturava el partit a 5:31 pel triple de Thompson (82-68) que replica el d’Ellenson contra zona. 7 punts seguits de Tomic (89-73) aguanten l’embranzida del Baskonia, entregat a dos minuts i mig davant el desencert. El triple de Feliz (94-75), a les portes de l’últim minut, quan l’Olímpic ja havia acomiadat Tomic cantant-li “aniversari feliç” pel seu 36è aniversari amb l’eufòria desfermada i el somni prenent cos.

És una nit especial per a tots i no només per a mi. Hem reaccionat molt bé en la segona meitat, sobretot al darrere i anotant de fora
Ante Tomic
Hem jugat un molt bon bàsquet. La nostra il·lusió ens empeny i el Tenerife és un gran equip. Ho intentarem amb les nostres armes
Carles Duran
6
triples
fa la Penya en el tercer quart. En la primera meitat, 3/11. Els blancs, 1/5, el de Howard (47-47), que després de fer el 68-60 marxa amb 5 faltes a 8:35 per al final.