ACB

Una final per reforçar el projecte

Bàsquet. Lliga Catalana Femenina. L’Spar Girona es juga el títol a la pista del Cadí la Seu (17 h, Esport3)

L’Spar Girona té avui l’oportunitat de començar a apuntalar el nou projecte amb Laura Antoja al capdavant en la final de la 35a Lliga Catalana contra el Cadí la Seu, amfitrió i vigent campió de la competició (17 h, Esport3). L’equip gironí, que aspira al seu desè títol en catorze finals, va esmicolar divendres el Barça CBS en la semifinal (89-68) revenjant la derrota encaixada en l’edició anterior a Fontajau en les semifinals, i avui apel·la de nou a la fortalesa en el joc interior –liderat per Tolo: 25 punts i 35 de valoració– per aixecar el títol. El Cadí va apallissar el Talenom Boet Mataró (90-54) amb 15 punts de Lotta-Maj Lahtinen i 13 d’Anna Palma.

Laura Antoja, la tècnica de l’Spar Girona, té clars els preceptes que el seu equip vol imposar per guanyar la final, però sense oblidar que està immers en un procés d’acoblament: “El partit ens servirà per continuar creant una filosofia de joc. Seguim tenint avantatge en el joc interior i aquest serà el nostre punt de referència i després generar molts problemes amb el treball defensiu per controlar el ritme de partit i perdre el mínim de pilotes.” Antoja recalca la importància el duel: “És una final i això ens ha de donar ambició, il·lusió i ganes d’aconseguir un primer títol, però hem de continuar el procés de construcció. Per anar encaixant peces i anar donant minuts a les noves incorporacions, com vam fer divendres amb l’Ainhoa i com ara amb Morgan Bertsch.” Respecte del rival, va dir: “És un equip incòmode per a nosaltres i ens pot aguantar el ritme. Estan preparades per córrer i ser agressives. Hem de controlar el ritme, saber quan ens convé córrer o, en canvi, quan ens passem i ens precipitem.”

LA PRÈVIA

És una final, no ho podem obviar; i això ens ha de donar ambició, il·lusió i ganes d’aconseguir un primer títol
Alhora, però, hem de continuar el procés de construir l’equip i crear una filosofia de joc
Laura Antoja
tècnica de l’spar girona
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)