ACB

El Barça es posa la granota de treball i venç a la pista del Gran Canària (73-83)

El Barça ha notat el desgast del triomf de divendres a la pista de l’Olympiacòs i dels viatges –dimarts juga a Belgrad–però ha serrat les dents i ha sumat un triomf molt treballat a la pista del Gran Canària (73-84) en un partit que se li ha complicat i força en el segon quart (37-32) amb festival de l’argentí Nicolás Brussino. El conjunt de Roger Grimau, que ha sabut apujar la intensitat defensiva sobretot en el darrer quart (14-27), suma el quart triomf seguit entre l’Eurolliga i l’ACB, en què du 4/5. La lectura de Jokubaitis en els moments calents del segon temps –màxim anotador blaugrana amb 14 punts i 21 de valoració, amb 6 assistències i 4 rebots– ha estat clau.

El Barça ha començat bé amb triples de Vesely i Da Silva i Parra, amb 6 punts en un primer quart força inspirat, i ha establert la màxima diferència (7-14). L’equip de Jaka Lakovic ha reaccionat: 14-18 al final del primer quart. El 23-14 del segon quart, amb l’argentí Nicolás Brussino on fire –14 punts al descans–i la direcció i la defensa sobre Laprovtitola del base local Albicy ho diu tot. El +7 d’arrencada, la màxima diferència, amb triple de Brizuela (14-21) ha estat un miratge i encara bo que el Gran Canària ha estat fluix en els tirs lliures (8/13 a la mitja part) i amb mals percentatge de tres: 3/14 al descans. El Barça ha estat massa tou sota el cèrcol i ha concedit massa segones opcions i tir fàcils. En atac, la intimidació de Lammers li ha fet mal (37-22).

Una nova cistella de Brussino en el tercer quart ha atorgat al conjunt de Lakovic la seva major renda (41-34), tot i que en l’acció posterior, els locals han eixamplat al 44-35 (+9). Amb penes i treballs, el Barça ha serrat les dents i ha capgirar la dinàmica. Un triple de Parra (50-49) i dos tirs lliures també seus (50-51) han generat un nou escenari, en el qual Laprovittola i Hernangómez, més actiu i decisiu, estaven tenint un paper preponderant un equip que centrava força més l’atac en les posicions interiors. El català Miquel Salvo, amb 6 un triple i tres tirs lliures ha estirat del carro del Gran Canària. A pesar del triple de Jabari Parker, el Barça ha arribat per sota al final del tercer quart (59-56) en el qual ha dominat per 22-24.

Jabari Parker ha començat el darrer quart amb un triple (61-59) però ha comès una antiesportiva i una falta posterior i ha estat eliminat a 8:22 del final. Llàstima perquè se’l veia prou fi. Malgrat això, l’equip de Grimau s’ha tornat a posar per davant amb una cistella de Da Silva (64-65). Amb 66-65, el Barça ha clavat un parcial demolidor de 0-9: triple d’Abrines i tres cistelles de dos de Jokubaitis: 66-74. Un altre triple d’Abrines a 2:03 (71-78) i la saviesa de Jokubaitis, que ha sentenciat amb dos tirs lliures (71-80) han acabat d’estabornir al Gran Canària. Abrines ha afegit un tercer triple (3/4) al seu inspirat tram final.