Eurolliga

Roger Grimau: “Laprovittola i Jokubaitis ja poden jugar”

L’entrenador del Barça, Roger Grimau, ha confirmat que els bases Rokas Jokubaitis i Nico Laprovittola s’han entrenat “amb normalitat” aquest dijous i els ha donat un “noranta i llarg” per cent d’opcions de jugar aquest demà divendres contra l’Estrella Roja al Palau Blaugrana.

“Tots dos han entrenat amb normalitat. En un noranta i llargs per cent estan per jugar, sobretot Laprovittola que fa dues setmanes que és fora”, ha explicat el tècnic català des de la sala de premsa del Palau Blaugrana. Grimau ha valorat que l’Estrella Roja serà “un rival difícil” que compta amb “grans jugadors sobretot en la posició de base” amb “dos perfils molt diferents”.

D’una banda, ha assegurat que “Napier i Dos Santos són letals en l’u contra u”, cosa a la qual “tot l’equip haurà d’estar molt atent”, i també ha subratllat el talent del veterà Milos Teodosic: “El coneixem tots. És capaç de posar la pilota on li doni la gana i anotar tirs complicats”.

“Després hi ha jugadors que els complementen. Giedraitis està molt bé en el tir i el joc sense pilota. Tenen un quatre que és mig cinc i interiors que són capaços de fer coses diferents”, ha analitzat.

D’altra banda, Grimau ha admès que està “content” d’haver revertit “les dues derrotes de fa un parell de setmanes” amb els triomfs de la setmana passada contra el Panathinaikos (80-72) i el Río Breogan (63-79): “Arribem amb confiança i moltes ganes de jugar al Palau”. “Esperem estar regulars tot l’any, mantenir el nivell i anar millorant, perquè això és molt llarg. La competició de per si ja és molt igualada, però amb el play-in serà encara més dur perquè aquestes places extra faran que molts equips estiguin lluitant sempre per un objectiu i n’hi hagi pocs descartats”, ha conclòs.

Willy, molt content al Barça

El pivot del Barça Willy Hernangómez ha assegurat aquest dijous que està “molt agraït de l’afecte” i “el suport” que ha sentit “des del primer dia” que va fitxar pel club català, cosa que no li havia passat durant la seva etapa a l’NBA. “Estic molt agraït de l’afecte que la gent m’està donant des del primer dia. Com a anècdota, quan va començar la temporada es parlava dels meus tirs lliures. Recordo que vaig fallar-ne un i tot el Palau es va aixecar per animar-me i que fiqués el següent”, ha rememorat l’internacional espanyol.

Hernangómez ha explicat que aquesta connexió amb l’afició no fa més que motivar-lo: “Aquesta sensació de suport no l’he tingut en aquests gairebé vuit anys a l’NBA. Sentir-me tan important al Barça, acompanyat per la gent, només fa que motivar-me més per voler millorar i donar títols a aquest gran club”.

“Encara no estic a prop del Willy que vull ser al Barça. Cada cop estic més còmode i adaptat, però vull que el Willy que veieu en el futur sigui el jugador pel qual va apostar el Barça, el que pot ajudar a guanyar cada partit i cada títol. Aquest és el meu objectiu personal i treballo per fer-ho”, ha confessat. Sobre el seu rival aquest divendres a l’Eurolliga, l’Estrella Roja de Belgrad, Hernangómez ha analitzat que és “un equipàs amb grans noms i un gran projecte”, i per això espera al Barça “un partit molt difícil”, si bé tindrà “el gran avantatge de jugar a casa que és l’afició”.

Preguntat per si tant ell com Vesely tenen la consigna de llançar de tres per obrir la pista, Hernangómez ha respost: “Estic animant el Jan (Vesely) perquè llenci més (riu), portem anys demostrant que té un gran tir de dos. Intentem cercar la millor opció dins del camp”. “Fa molts anys que treballo en el meu tir exterior per ser més polivalent a crear més dificultat al rival i donar més avantatges a l’equip. Aquesta temporada m’estic sentint molt còmode, encara que no és una cosa que m’agradi fer molt més, perquè el joc de faixar-me al pal baix és el que m’agrada més”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)