Eurolliga

Pallissa ‘interruptus’

Eurolliga. El Barça tanca el tercer quart amb un +24 amb una exhibició de joc i d’energia, però amb les rotacions rep un 9-25 que no li fa perillar el triomf

Barça 80 Panathinaikòs 72

BARÇA:Satoransky (10), Abrines (2), Kalinic (10), Da Silva (2), Vesely (9) –cinc inicial–, Brizuela (8), Willy Hernangómez (5), Parker (17), Paulí (12), Parra (2), Nnaji (3) i Sarr. 27/48 de 2. 4/18 triples (2 Kalinic). 14/20 lliures. 42 rebots (7 Satoransky). 10 assistències (3 Satoransky, 3 Kalinic). 88 de valoració (17 Satoransky, 17 Parker).PANATHINAIKÒS:Grant (15), Guy (6), Juancho, Mitoglou (6), Lessort (9) –cinc inicial–, Grigonis (11), Kalaitzakis (5), Balcerowski (12), Mantzoukas, Moraitis (5) i Samontourov (3). 17/38 de 2. 8/22 triples (2 Grant, 2 Grigonis). 14/17 lliures. 29 rebots (6 Mitoglu). 15 assistències (4 Moraitis). 68 de valoració (17 Balcerowski).PARCIALS:21-20, 24.-13 (45-33); 26-14 (71-47) i 9-25 (80-72).

El Barça es va sobreposar a les baixes en la direcció de Laprovittola i Jokubaitis apel·lant a Oriol Paulí d’artista convidat i a Satoransky –15 punts i 17 de valoració– de base titular i va sumar contra el Panathinaikòs la seva cinquena victòria en sis partits en una arrencada d’Eurolliga prometedora (80-72). L’equip de Roger Grimau va asfixiar el joc interior rival amb una bona defensa i va dominar el rebot. El duel entre el blaugrana Willy Hernangómez i el seu germà Juancho va ser descafeïnat. Jabari Parker, en canvi, es va exhibir, amb 15 punts (7/9 de 2 i 17 de valoració), enlluernant amb la seva classe. Les rotacions en el darrer quart van aigualir una mica la festa quan el Barça va rebre un parcial de 9-25, tot i que el triomf mai no va perillar.

L’equip de Grimau va marxar de 6 (13-7), però no va poder frenar Jerian Grant, que amb 10 punts i sense cap error en tirs de camp –3/3 de dos i 1/1 triples– va sostenir el seu equip (21-20). Grimau ha fet debutar en aquesta Eurolliga Oriol Paulí fent de base per donar descans a Satoransky. A les files gregues tampoc no hi era el base titular, Kostas Sloukas, baixa per una gastroenteritis.

De fet, Paulí es va erigir en protagonista amb 6 punts seguits en el segon quart (31-22) i va ser acomiadat amb un sonor aplaudiment amb 10 punts –4/4 en tirs de camp– i dos rebots en el seu caseller, amb 12 de valoració en 8:20. Parker, amb sis punts seguits, li va agafar el relleu anotador i va obligar Ataman va demanar temps mort amb 39-28 a 2:39. El Barça va arribat al descans amb un avantatge sòlid (45-33), dominant el rebot (24-9) –també el d’atac, amb 10 per 3 del rival– i suplint amb energia el dèficit en els triples: 2/10 pel 5/9 del Panathinaikòs. L’exhibició coral va trencar el partit (54-35), mentre els grecs abaixaven els percentatges de triples, l’arma que els mantenia vius. El tercer quart es va acabar amb un eloqüent 71-47 i tot el peix venut. El darrer va sobrar, tot i el debut en l’Eurolliga de l’italià Dame Sarr amb 17 anys.

Hem fet un gran partit tret dels últims minuts del darrer quart, una cosa normal en aquesta situació