ACB

Paulí, el fitxatge de tardor

Bàsquet. Eurolliga. Va fer eclosió contra el Panathinaikòs i ara vol seguir ajudant el Barça contra l’Estrella Roja tot i els retorns de Lapro i Jokubaitis

L’amplitud de la plantilla del Barça i, de fet, de tots els equips que aspiren al títol europeu i que han de compatibilitzar les seves aparicions europees amb les lligues estatals, fa que, de vegades, hi hagi jugadors de qualitat contrastada que queden fins i tot fora de les convocatòries. El gironí Oriol Paulí (2m01, 1994) n’és un exemple. El nou fitxatge de tardor del Barça ha estat el descobriment del mes gràcies a una aparició estel·lar davant del Panathinaikòs –12 punts, 4 rebots en 20:56 i sensació de seguretat– que es va allargar tres dies més tard a la pista del Breogán en l’ACB: 9 punts, 3 rebots i 1 assistència en 15:46. Les baixes de Laprovittola, el Sant Greal d’aquest equip, i de Jokubaitis, que avui tornaran a l’equip a casa contra l’Estrella Roja (20.30 h per Movistar), van detonar els primers minuts en el curs a Europa del català, que va deixar el Palau bocabadat amb una lliçó de direcció i anotació. Postergat per Saras –12 partits en l’Eurolliga 2022/23 amb tan sols 47 minuts totals–, Paulí va recuperar la condició de base que no ocupava des que jugava en el Gran Canària i va ajudar l’equip en un moment crucial en què va alliberar de minuts Satoransky, que, més alleujat, també va completar un partit excel·lent. Això sí, el gironí, que va entrar a la Masia amb 13 anys després d’haver passat pel Maristes Girona i el Vedruna Girona i que va tornar al Barça el 2022 procedent de l’Andorra, tenia un pòsit en la lliga de les estrelles europea. No en va, hi havia acumulat en el curs 2018/19 més de 400 minuts amb el Gran Canària en 29 partits: 5,2 punts, 1,4 assistències i 2,2 rebots. Ara, ha demostrat que pot ser útil al Barça i avui, amb més competència provocada pels retorns, podria tenir una nova oportunitat contra el desè de l’Eurolliga amb 2-4, que té a les seves files els exblaugrana Adam Hanga i Mike Tobey. El Barça és segon amb 5-1, rere el Madrid (5-0), que té pendent el partit contra el Maccabi.

Sigui com vulgui, Roger Grimau va confirmar ahir el retorn de Jokubaitis i Laprovittola: “S’han entrenat amb normalitat i tenen un noranta i llarg per cent de possibilitats de jugar.” El tècnic considera que l’Estrella Roja serà “un rival difícil” que té “grans jugadors sobretot en la posició de base, amb dos perfils molt diferents”. D’una banda, assegura que “Napier i Dos Santos són letals en l’u contra u”, i també subratlla el talent del veterà Milos Teodosic: “És capaç de posar la pilota on li doni la gana i anotar tirs complicats.” De fet, va liderar l’equip dijous contra el Bayern, amb 16 punts, 11 assistències i 22 de valoració. Un triomf que va posar fi a la ratxa de quatre derrotes consecutives en l’Eurolliga del conjunt de Ioannis Sfairopoulos, que el 22 d’octubre va rellevar a la banqueta l’ara tècnic del Baskonia, Dusko Ivanovic.

L’Estrella Roja serà un rival difícil que té grans jugadors sobretot en la posició de base, amb perfils diferents
Roger Grimau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)