ACB

Festa blaugrana del triple

Bàsquet. ACB. L’equip de Grimau sotmet el rocós Lenovo Tenerife amb un recital de 16/26 en tirs de tres i aprofita el mal percentatge del rival (13/35)

Barça 94 Lenovo Tenerife 83

BARÇA:Satoransky (8), Laprovittola (8), Parra (6), Da Silva (7), Vesely (8) –cinc inicial–; Nnaji (4), Parker ( 18), Jokubaitis (13), Kalinic (6), Brizuela (8), Hernangómez (8) i Paulí. 17/28 de 2. 16/26 triples (4 Jabari, 3 Jokubaitis). 12/14 lliures. 27 rebots (7 Vesely). 26 assistències (7 Vesely, 6 Laprovittola).126 de valoració (20 Parker, 17 Jokubaitis).LENOVO TENERIFE:Huertas (13), Fernández (7), Abromaitis (7), Cook (18), Ristic (15) –cinc inicial–; Doornekamp (6), Vicedo, Fitipaldo (5), Sastre, Shermadini (7) i Salin (5). 17/33 de 2. 13/35 triples (3 Ristic). 10/11 lliures.28 rebots (4 Ristic, 4 Abromaitis).16 assistències (8 Huertas). 76 de valoració (21 Huertas).PARCIALS:21-19, 19-16 (40-35); 22-23 (62-58) i 32-25 (94-83).

El Barça de Roger Grimau va derrotar el Lenovo Tenerife per 94-83 amb 16/26 triples que van marcar les diferències contra un rival perillós que, malgrat que va prendre mal des de 6,75 m (13/35), va estar dins del partit. Parker (18 punts, amb 4/6 de 3) i Jokubaitis (13 punts i 3/3 en triples) van ser els màxims anotadors blaugrana. Huertas va lluir per part visitant i Abrines va ser baixa d’última hora per una sobrecàrrega al quàdriceps de la cama esquerra.

Els canaris van clavar un 0-8 de seguida (11-16) amb dos triples seguits, un primer avís. El Barça va reaccionar: 21-19 al final d’un primer quart amb molt de ritme. Tot i el segon triple del visitant Doornekamp en la primera acció del segon, el Barça va replicar amb un 8-0: triples de Parker i Brizuela i cistella de Nnaji (29-22). Amb Parker inspirat i Hernangómez prolífic en atac –5 punts en el quart amb un triple–, manava al descans (40-35). El Tenerife va apostar pel perímetre i s’hi va estavellar: 3/13 triples en aquest segon quart. Encara bo.

Un triple de Laprovittola i un 2+1 del murri Satoransky van obrir forat (48-37) i un altre triple de Parker va eixamplar el marge (53-41). Però el Lenovo va ressorgir amb triples de Cook i Salin, i una acció de Shermadini (55-49). Un parcial de 2-10 va rescabalar els de Txus Vidorreta, que van tenir un triple per empatar (57-54). El quart es va acabar amb 62-58.

Focs artificials globals a l’inici del darrer quart amb quatre triples seguits, dos per equip. Jokubaitis –molt efectiu en el tram final–, Huertas, Hernangómez (2/2) i Ristic (68-66), que va repetir (70-69). El Barça va fer un cop de puny damunt la taula i va sentenciar amb energia i els triples de Kalinic (2), Jokubaitis i Parker en l’últim instant.