Lliga femenina

El processisme gironí

Segon partit de Roberto Íñiguez a Fontajau en la seva segona etapa a l’Uni, contra l’Ensino (20 h) i amb Gardner i Etxarri

Primer partit de la segona volta a casa per a l’Spar Girona, que diumenge encaixava la sisena derrota del curs a la lliga, la segona seguida i la segona des que Roberto Íñiguez va agafar l’equip després de Nadal. “Volem guanyar tots els partits i ja vaig parlar de l’afició, que hem d’estar al seu nivell. Volem fer la millor feina possible perquè la gent respon”, deia el tècnic vitorià, que des del seu primer dia a Fontajau contra el València insisteix en els elogis a una grada que el va rebre amb escepticisme després de les seves actuacions a la banqueta visitant de Girona amb l’Avenida. L’Uni, respecte a la desfeta –comença 0-13 i 2-22– de diumenge passat a Mendizorrotza, presenta les novetats d’Irati Etxarri i Rebekah Gardner. Les dues disputaran els primers minuts de la temporada davant l’afició gironina. La navarresa, un cop superat el trencament del lligament encreuat del genoll que es va fer fa gairebé un any. La californiana, després de signar un contracte fins a final de curs amb què obre una segona etapa al club, per substituir Kelsey Mitchell i també després d’haver passat per la sala d’operacions, en el seu cas pel peu.

“Em va agradar molt la reacció de l’equip després d’un temps mort. Molt”, assegurava el tècnic sobre el triomf de dimecres a la Seu, on hi ha aconseguit els dos triomfs que du en quatre partits. No haver mostrat prou “ambició per haver anat a més” és el que lamenta Íñiguez, que vol esprémer al màxim el talent individual d’una plantilla que fa una setmana va quedar en evidència. Ho fa recuperant un concepte pel qual Laura Antoja havia apostat des del primer dia: “Necessitarem rotacions i fins a l’últim partit no n’hem pogut fer, més ràpides i més seguides.” “El jugador s’hi ha d’adaptar i serà molt important de cara al futur. Si tenim l’equip complet, poder fer més rotacions perquè l’equip sigui més intens, més dur. I que el temps a pista s’aprofiti més, que li treguin més rendiment”, argumenta.

Dubtes i certeses

L’Ensino, que fa una setmana va perdre contra el Cadí però que en fa dues va guanyar a Saragossa, té en la seva irregularitat un dels seus perills. “Quan juguen contra un equip que consideren superior saben embrutar bé els partits tàcticament: tanquen bé l’anella, et donen problemes i són capaces de fer moltes coses amb alternatives que et creen dubtes i no et permeten tenir continuïtat”, adverteix Íñiguez. “Independentment del que fem al davant, per a mi, hem d’estar molt bé al darrere. Dominar el partit des del darrere, des de cistelles amb més punts fàcils i coses petites que t’alliberen en atac i et permeten veure les coses molt més fàcils”, argumenta el vitorià sobre el conjunt gallec, que disposa de dues interiors amb passat a l’Uni. Ceci Muhate va ser la substituta d’Irati Extarri la temporada passada. En un mes a l’Uni va jugar-hi 7 partits, inclosos els quarts de la copa i de la lliga. Bea Sánchez, que va arribar el mateix estiu que Laia Palau (2018), va disputar 23 partits –9 de lliga, 2 a la copa i 5 al play-off i 7 a l’Eurocopa– i té una lliga al seu palmarès.

LES DADES

2
victòries
du l’Spar Girona amb el seu actual tècnic, les dues a la Seu d’Urgell, a la lliga i a l’Eurocopa
30
partits
a l’Uni entre Ceci Muhate (7), l’últim mes del curs passat, i Bea Sánchez (23), l’any de l’última lliga
Necessitem, amb més continuïtat i durant més minuts seguits, que totes les jugadores donin el màxim rendiment
Roberto Íñiguez
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)