ACB

Últims dies de reflexió

Marc Gasol, que no juga des del 25 de maig i que ahir va fer 39 anys, ha de dir en les pròximes hores si torna a la pista o si la decisió de retirar-se que va prendre a l’estiu és definitiva

“Moltes vegades em plantejo si tornar a jugar; a finals de mes anunciaré la meva decisió”, va dir Marc Gasol avui fa una setmana, en la compareixença per explicar la destitució de Salva Camps. El president de Girona, que ahir va fer 39 anys, no juga des del 25 de maig de l’any passat, a Fontajau contra el Baskonia en l’últim partit de la temporada de l’estrena del seu club a l’ACB (70-75 amb 3 punts i 4 de valoració en 15:42). Era el 30è que jugava a l’ACB amb l’entitat que va fundar el 20 de maig del 2014 i que a la primavera celebrarà el seu desè aniversari.

El pivot, que mentre Camps va dirigir l’equip no es va exercitar amb el grup, era diumenge al vestidor després de la victòria quan els jugadors atenien els mitjans de comunicació parlant amb Iroegbu, Sorolla i Fjellerup entre altres sobre detalls del partit que acabava de veure des de les localitats on hi ha sempre la seva família. Era el segon cop que ho feia, aquest perquè la llotja la presidien representants d’entitats solidàries sense ànim de lucre –en l’anterior ocasió, el 18 de novembre contra el Breogán (87-83), va ser per commemorar el Dia Internacional de la Infància que va cedir el seu lloc a nens i nenes.

El Girona juga els dos següents partits a fora, diumenge a Madrid i el 10 de febrer a Andorra. L’aturada pel preolímpic i la copa fa que el següent compromís a Fontajau sigui el 3 de març contra l’Obradoiro; el primer dels sis partits –València, Manresa, Barça, Bilbao i Saragossa (12 de maig)– que queden als de Fotis Katsikaris a casa llevat que l’equip entri al play-off.

Sintonia

“Ens entenem molt bé i sense parlar gaire. Sempre l’he admirat com a jugador: ha fet una carrera espectacular a tots els nivells. Primer, perquè és el més llest a la pista, el més ràpid a pensar i prendre decisions.” Això va dir el tècnic després del seu debut, abans de mostrar la gran sintonia que hi té: “Amb una persona així, i com és de caràcter, t’hi pots entendre. Em va convèncer així i n’estic molt content perquè per a mi és molt important, amb la gent que treballo, que tinguem la mateixa línia i les coses tant clares.” El grec en la seva presentació no va tancar les portes a reforçar la plantilla.

LA DADA

6
partits
de lliga regular li queden, al Girona, a casa, el primer dels quals el 3 de març contra l’Obradoiro.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)