ACB

El gran patiment

Copa. El Real Madrid sua la cansalada de valent per vèncer un Fuenlabrada sorprenent que va tenir els blancs contra les cordes

L'enfrontament de quarts que menys igualat havia de ser segons tots els pronòstics va ser el més emocionant i més bonic de veure. En un ambient fenomenal a les graderies, el Fuenlabrada va fer patir moltíssim un Real Madrid que no va respirar tranquil fins els últims quatre minuts i mig de partit quan un parell d'accions de Velickovic i un triple de Sergio Rodríguez van obrir una escletxa gairebé insalvable per l'equip de Porfirio Fisac (66-59 a 4:23 del final). L'aler pivot serbi, tal i com li ha passat a Rabaseda en el Barça, ha encadenat dos partits excel·lents (el primer a la pista del Banca Cívica a la lliga) i ahir va ser l'home fonamental perquè Laso no comencés a tenir un peu fora de l'equip el mes de febrer.

El Madrid, sense idees, va anar a remolc durant el primer període (9-14, 6') i, més endavant no va poder desfer-se d'un equip liderat per l'inspiració de Penney (10 punts en el segon període) que va arribar al descans amb només quatre punts de desavantatge (35-31).

El malson va continuar pel després de sortir dels vestidors. Si la zona 2-3 plantejada per Fisac ja havia fet mal els de Laso, l'aparició de Mainoldi (8 punt en el tercer quart) va ser clau per contrarestar la millor punteria dels blancs (2/9 triples en els dos primers quarts i 3/4 de sortida en el tercer). Amb aquest panorama tot seguia igualat i més després d'un triple estratosfèric de Laviña al final de la possessió (50-46, 27'). Les coses no pintaven bé pel Madrid. No trobava el ritme que li convenia –no podia córrer en contraatac i, en estàtic, no tenia idees– i el seu rival ja creia en la victòria. Però un triple que no va voler entrar de Penney amb 61-59 a 6 minuts del final, va marcar un punt d'inflexió. Aleshores els blancs van fer un parcial de 7-0 que va decantar la balança. El reconeixement de l'afició del Fuenlabrada va ser el mateix. Els jugadors van cantar i ballar amb el seu públic després del partit, a peu de pista i a la graderia.

No hem fet un partit brillant ofensivament però sí que hem sabut defensar bé en el moment decisiu del matx
Pablo Laso
entrenador del real madrid
Perdre ha estat un disgust momentani, però tal com ha anat tot ha estat un triomf gegant pel que resta de curs
Ferran Laviña
ESCORTA DEL FUENLABRADA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)