ACB

Els dos de sempre

La semifinal entre el Barça Regal i el Caja Laboral, el duel més aferrissat

L'equip de Dusko Ivanovic ja sap què és guanyar el conjunt blaugrana aquesta temporada

Era la semifinal prevista, el duel marcat des que el sorteig va situar els dos equips al mateix costat del quadre i a quarts de final no hi van haver sorpreses. L'enfrontament entre el Barça i el Caja Laboral va pel camí de convertir-se en el clàssic per excel·lència del bàsquet estatal, destronant els duels entre els blaugrana i el Real Madrid que, des de fa temps, està en hores baixes –tot i haver arribat a dues finals consecutives–. El Baskonia, un club que, per molts jugadors que marxin, al final de cada temporada és capaç de reinventar-se per ser competitiu, traient tot el suc possible del que li queda després de la diàspora de torn. Primer va ser Splitter, quan Scola va creuar l'Atlàntic, i enguany és Teletovic qui assumeix el rol anotador des que el pivot brasiler ja no hi és. Ben cert que Teletovic juga obert, però ara rep més pilotes que no pas abans i el seu pes específic en l'equip ha anat creixent i és considerable. Si ell no apareix, difícilment el Caja Laboral podrà fer-hi res, i menys contra el Barça.

En el procés de reconstrucció Ivanovic, antic mestre de Xavi Pascual –el de Gavà era el seu ajudant a Can Barça– va recórrer a Pablo Prigioni. L'argentí, que va fer art del bloqueig i continuació amb el seu compatriota Scola, és el mateix gat vell de sempre, tot i que amb menys energies. Però amb la mateixa intel·ligència. “Caldrà anar amb compte amb aquestes situacions que fa Pablo”, van dir tot coincidint Fran Vázquez i Víctor Sada.

El descartat, avui

Fins a les dues del migdia d'avui no se sabrà quin és el jugador que Xavi Pascual deixa fora de la semifinal i la final. En els quarts va ser Ingles i, tot veient el paper de Rabaseda, no es preveuen canvis. Pel que fa al bàndol vitorià, Pau Ribas és dubte per un esquinç de genoll que es va fer contra el Lagun Aro en la primera jornada, tot i que no està descartat per al matx. “Demà [per avui] després de l'entrenament decidirem si juga o no”, va dir Dusko Ivanovic.

14
triomfs
ha obtingut Xavi Pascual en els enfrontaments contra Dusko Ivanovic.
0
finals
ha jugat Marcelinho Huertas tot i les cinc edicions que ha disputat del torneig.
4
victòries
del Barça en els 7 enfrontaments amb el Baskonia en la copa (no cinc com dèiem ahir).
29
partits
ha jugat Navarro en la copa. Amb 30 superarà Rafa Jofresa com a jugador amb més intervencions.
11
semifinals
consecutives ha jugat el Baskonia, des del 2002 fins a l'edició d'enguany.
11
títols
s'han repartit els dos equips dels últims 11 en competicions ACB (lliga, copa i supercopa).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)