Espanyol

Els jugadors del moment

Girona-Espanyol. El duel català de dissabte a Montilivi aplegarà dos futbolistes que passen un moment molt dolç: el blanc-i-vermell Viktor Tsygankov i el blanc-i-blau Joselu Mato

En el duel català entre el Girona i l’Espanyol de dissabte (14 h) a Montilivi s’hi trobaran dos futbolistes que passen un moment dolcíssim: el blanc-i-vermell Viktor Tsygankov i el blanc-i-blau Joselu Mato. Tots dos internacionals en les seves respectives seleccions, s’han convertit en referents per als seus clubs, en què estan marcant la diferència.

I és que, d’una banda, el periquito Joselu està fent una temporada per emmarcar. En pocs mesos s’ha convertit en l’ídol de l’afició de l’Espanyol gràcies a les seves transcendentals dianes. Uns gols que li han obert les portes a la nova etapa del combinat estatal, ara sota les ordres de Luis de la Fuente. El seleccionador espanyol el va convocar per primera vegada amb l’absoluta, i l’ariet no va deixar indiferent ningú en la seva estrena, marcant un doblet en tan sols 5 minuts. Joselu va arribar a l’entitat periquita amb la carta de llibertat procedent del descendit Alavés, amb la missió de fer oblidar el que fins aleshores era un fix en la punta d’atac de l’Espanyol, RDT. I set mesos després va camí d’aconseguir-ho amb escreix. La temporada passada, De Tomás, ara en el Rayo, va marcar 17 gols en lliga i Joselu ara en porta 12 en 26 jornades disputades. Uns números que el situen com el tercer màxim golejador espanyol de la lliga, empatat amb Iago Aspas i Borja Iglesias. Al davant, només té Robert Lewandowski (15) i Enes Ünal (13).

El seu debut de blanc-i-blau ja va ser una declaració d’intencions quan, el 13 d’agost, en la primera jornada, contra el Celta (2-2), va salvar un punt per a l’Espanyol amb un gol en el temps afegit. Aquest instint golejador no s’ha aturat. Fins ara ha contribuït que el seu equip sumés cinc empats i dues victòries. Traduït en punts, en són 11. Cabdals perquè els periquitos continuïn fora de la zona de descens. Això sí, només amb un punt de marge. En el que queda, serà una peça fonamental per a Diego Martínez.

Tots dos internacionals

“Els somnis es compleixen”, repetia una vegada i una altra Joselu als passadissos de La Rosaleda. Perquè quan De La Fuente el va convocar poc s’imaginava el que acabaria passant. Estrenar-se amb la selecció espanyola, convertint-se en el tercer debutant més veterà a fer-ho, darrere de Puskas i Fernando Argila, i anotar un doblet en 4 minuts i 15 segons contra Noruega 3 minuts després de sortir des de la banqueta i contribuir al triomf (3-0). Un fet sense precedents, aconseguint el doblet més matiner d’un debutant en tota la història de la selecció espanyola. “No m’ho crec encara. Estar aquí és el màxim que li pot passar a un futbolista. Al final, el treball diari ha tingut la seva recompensa”, va expressar Joselu després del partit. “L’edat crec que no importa per estar aquí, perquè em sento com un noi de 18 anys”, va afegir el davanter, amb 33 anys acabats de complir. Després d’aquesta gran actuació, el gallec va ser titular dimarts contra Escòcia. Aquest cop no va veure porteria en la desfeta (2-0) d’Espanya. Va ser, malgrat tot, un dels més destacats, en els 67 minuts que va disputar, i va estar a punt de marcar amb un cop de cap al travesser.

També ha aparcat el club uns dies Tsygankov, per jugar amb Ucraïna. L’atacant del Girona va jugar diumenge 29 minuts en la derrota (2-0) dels ucraïnesos a Wembley contra Anglaterra, i ja és de nou a la capital del Gironès per preparar el matx contra l’Espanyol. “És important, però el que hem de fer és centrar-nos en nosaltres. Estem entrenant-nos bé i estarem a punt per fer un bon partit”, va declarar ahir el jugador en roda de premsa. I és que en gairebé dos mesos, Tsygankov, que va aterrar en el mercat d’hivern procedent del Dinamo de Kíiv, s’ha convertit en una peça capital en l’atac de l’equip que entrena Míchel. Després de dos duels d’aclimatació en què va ser suplent, li va arribar el torn d’entrar d’inici en la golejada (6-2) contra l’Almeria, en què va brillar amb un gol i una assistència. Ja ningú l’ha tret de l’onze i encadena cinc titularitats –Almeria (victòria, 6-2), Athletic (victòria, 0-1), Getafe (derrota, 3-2), Atlético (derrota, 0-1) i Rayo (empat, 2-2)– en les quals ha acumulat un total de tres dianes i tres assistències.

Aquest jugador de 25 anys està sent vertaderament influent. “En Viktor és un jugador d’un nivell altíssim. Té un talent natural i una capacitat individual física i tècnica espectaculars”, va explicar Míchel en una entrevista recent amb aquest diari. “Sap que té coses per millorar, ja que li costa amb l’idioma; no té la confiança total amb els companys, ja que ha canviat de club després de molts anys”, va continuar el tècnic. “No ens ha sorprès el seu nivell i esperem que en aquesta mateixa temporada veiem encara un rendiment millor”, va cloure. “Només intento ser jo mateix sobre el camp i treballar dur en els entrenaments. Crec que si treballes així és com ajudes l’equip”, va manifestar Tsygankov, que se sent còmode: “Crec que la meva adaptació està sent bona perquè l’equip i el cos tècnic m’intenten ajudar cada dia, i això fa que sigui fàcil aquest procés, i els ho agraeixo molt.” Dissabte, tant ell com Joselu acapararan els focus: són els jugadors del moment.

LES DADES

6
gols
ha generat Tsygankov en 451 minuts a. 3 gols i 3 assistències en 5 titularitats amb el Girona.
12
dianes
acumula Joselu en tota la lliga. És el tercer màxim golejador del campionat.
L’edat crec que no importa, perquè em sento com un noi de 18 anys
Joselu Mato
JUGADOR DE L’ESPANYOL
Només intento ser jo mateix sobre el camp i treballar dur en els entrenaments
Viktor Tsygankov
JUGADOR DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)