Espanyol

Luis García: “Ha estat fàcil aixecar l’equip després de la derrota”

L’Espanyol afronta demà un duel directe en la lluita per a l’ascens a primera. Els blanc-i-blaus reben el Valladolid (21 h) i el seu tècnic, Luis García, s’espera un gran partit. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El Valladolid

“No crec en les dinàmiques, sinó en què la gent cregui en una idea i forma de treballar i en tenir equilibri. Ells ho han tingut. L’inici va ser complicat, però van tenir calma. Tenen un gran entrenador que treu el màxim rendiment dels futbolistes i les ratxes no són casualitat. És fruit de la feina i del convenciment. És un molt bon equip, que manté jugadors de primera i que, com nosaltres, té l’objectiu de pujar. Serà un molt bon partit”.

És un repte?

“El nostre repte no és mirar el rival, sinó millorar cada dia i competir millor. Volem créixer com equip i club. És el que hem de buscar. No hem de fixar-nos en allò extern. Tenim capacitat suficient per guanyar qualsevol rival, fer les coses bé i fer gaudir a la gent. Fa molt que no juguem a casa en cap de setmana. Tant de bo sigui un bon partit i guanyem”.

Guanyar un rival directe

“Totes les victòries són importants. Sé que des de fora no es pot tenir tanta tranquil·litat perquè es viuen les coses amb més passió, però nosaltres hem de tenir calma per analitzar les coses. És un partit important perquè és un rival directe, però com vaig dir contra el Llevant: s’ha de treballar bé el partit. Ho hem fet durant la setmana”.

Derrota a Vila-real

“Quan un és professional, sap que poden haver-hi dies dolents. Els jugadors no són robots i es poden equivocar, com he fet jo tantes vegades. Ho hem assumit amb naturalitat. Hem analitzat el partit i l’autocrítica sempre hi és. Ells saben el camí que s’ha de recórrer i què cal millorar per jugar bé i merèixer guanyar. Dels 10 partits, és l’únic en què no ho hem merescut, però ha estat fàcil aixecar el grup. Té molts reptes per davant i està fort mentalment”.

La classificació

“Hi ha molta igualtat en la categoria, però ja ho sabíem. Si un equip és regular, està a dalt. Nosaltres ens ho hem treballat i hem trobat aquesta regularitat en molts moments, cosa que no és fàcil en una categoria com aquesta. En 42 jornades poden passar moltes coses”.

Primers 6 mesos a la banqueta

“No soc ningú per posar-me una nota. Intento ser millor i ajudar a fer créixer el club. Hem parlat sempre del procés i de construir una cosa a llarg termini, malgrat viure en una societat de la immediatesa. El futbol professional és una muntanya russa, però cal calma. Estic feliç d’estar on vull estar i dels jugadors que tinc, que em representen molt bé sobre la gespa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)