Espanyol

La ressaca més dolorosa

Joan Collet reconeix que li costarà pair la jornada en què va ser investit president de l'Espanyol

Creu que el seu mandat pot servir per sanejar la institució i retornar-la entre els millors

Joan Collet difícilment oblidarà la tarda nit del 19 de novembre del 2012. Si ho farà amb nostàlgia o amb angúnia, només ell i el temps ho saben. L'empresari d'Argentona, forjat en el món de les penyes, sortit de l'espanyolisme més apassionat, va ser proclamat president del club entre crits i insults. Les escenes de tensió encara coïen i ressonaven al cap del nou president poques hores després d'assolir el càrrec. “Va ser un dia trist per a una nova presidència de l'Espanyol. Sigui qui sigui, no vull personalitzar-ho”, va argumentar en una entrevista a RAC 1 Collet, que va reconèixer que se sentia maltractat per un sector de la junta general d'accionistes. “No vaig plorar de ràbia en acabar. Em va saber molt greu el que va passar, sobretot per la meva família; els vaig dir que no baixessin perquè sabia que passaria això. Els ho agraeixo”, va assenyalar el nou mandatari blanc-i-blau, convençut que les escenes viscudes a la Fira de Cornellà no eren espontànies. Tot el contrari: “Tinc les coses bastant clares, però com que no puc demostrar res, prefereixo callar i no dir res.”

Esperançat de poder treballar amb certa tranquil·litat els propers anys –“només em fan por els mals resultats esportius”–, Collet lamenta com ha transcorregut la seva cursa fins a la presidència: “S'ha polititzat tot, ens hem posat etiquetes”, però quasi sense temps per justificar res, tampoc per pair-ho, l'espera ja l'àrdua tasca de rescatar l'Espanyol d'una agònica situació, en l'àmbit esportiu, econòmic i social, i el primer que haurà d'afrontar el president seran els problemes de tresoreria que asfixien el club des de fa mesos. “No crec que el club estigui en risc, tot i que el deute a curt termini ens està angoixant i cal renegociar-lo. Parlem d'un deute que sobrepassa tres vegades els nostres ingressos”, lamentava Collet, que ha exposat el desig a mitjà termini de recuperar el futbol de base, de tornar a ser una referència en la formació de futbolistes, però que té sobre la taulada la urgent situació del primer equip, al pou de la classificació des que va començar la temporada. “Pochettino no se la juga diumenge, és l'entrenador que ens ha de treure d'aquí; mentre tingui forces nosaltres no dubtarem d'ell”, va afirmar renovant una vegada més la fe en l'argentí i en un director esportiu, Ramon Planes, que haurà de fer equilibris per reforçar la plantilla en el mercat d'hivern: “No es poden descartar fitxatges, però en cap cas podem gastar 3 o 4 milions d'euros.” És la realitat que viu l'Espanyol avui dia, amb el fre de mà posat en tots els nivells i obligat a una austeritat que ha degradat el club esportivament i socialment els últims mesos.

Cordialitat amb el Barça

Periquito amb tot el cor, Joan Collet sempre ha mostrat animadversió envers l'etern rival, el Barça, però la seva condició de president preval i el mandatari ja ha anunciat que portarà amb naturalitat la relació institucional amb el veí. “Les relacions amb el Barça seran com ara, cordials. He rebut més d'un missatge de la seva directiva felicitant-me”, afirma el també conseller delegat del club, que a diferència de Dani Sánchez Llibre, sí que ha confirmat la seva presència a la llotja quan l'Espanyol hi jugui. “Només hi he estat una vegada”, avisa.

De la mateixa manera que va garantir normalitat en la convivència amb el Barça, Collet va reiterar que no posicionarà el club políticament –“Em va fer gràcia que Oliveró digués que Convergència i Unió estava al darrere de la meva candidatura”–, encara que sí que va reconèixer que seguirà actuant com ho ha fet Ramon Condal a l'hora de donar suport a les seleccions catalanes: “Crec que allà on hi ha tots els clubs catalans, l'Espanyol hi ha de ser.”

Joan Collet ja és el 27è president de la història de l'Espanyol i, malgrat no tenir-les totes sobre l'acollida que li pugui retre Cornellà-el Prat –“hi ha sectors que em passaran factura”–, el nou referent de l'espanyolisme tanca els ulls i somia: “El noranta-nou per cent dels socis de l'Espanyol té seny, i el 2017 imagino un club sanejat, amb l'estadi sempre ple i l'equip entre els millors.”

ECONOMIA

Collet reitera que és primordial renegociar el deute a curt termini

POCHETTINO

El club manté la seva confiança en l'argentí: “No s'hi juga el càrrec, contra el Getafe”

EL BARÇA

Diu que anirà al Camp Nou i espera relacions “cordials” amb el rival històric
El nou president no descarta algun fitxatge, però sí gastar 3 o 4 milions d'euros

Primera presa de contacte

Joan Collet i el seu equip de treball (compost per Ana María Fusté, Iñaki Pérez, José Luis Morlnes, Albert Ginjaume, Rafael Entrena, Ramón Robert, Álvaro Amigó, Montserrat Tordera, Albert Garrofé, Jordi Pujaltó i Enrique Beltran) es van reunir per primera vegada en consell d'administració per prendre les primeres decisions de la seva gestió, de la mateixa manera que es van fer la primera foto oficial a les instal·lacions de Cornellà-el Prat.

Rafael Entrena, que es manté com a portaveu de la institució com ja ho havia estat durant l'estada de Ramon Condal a la presidència, ha convocat una roda de premsa per avui mateix (12 hores) a la ciutat esportiva Dani Jarque en què exposarà les conclusions de la primera trobada, així com la línia d'actuació que han traçat els nous responsables de comandar l'Espanyol cap a la situació d'estabilitat que tant anhela l'entorn blanc-i-blau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.