ACB

Un abans i un després

El Girona fitxa Sergi Martínez, una peça fonamental de l’equip la temporada passada, quan va jugar a Fontajau cedit pel Barça

Sergi Martínez (2,02 m, 1999) jugarà com a mínim una temporada més en el Girona, després de ser un dels referents en la plantilla gironina el darrer curs, quan hi va estar en qualitat de cedit pel Barça. Desvinculat del club blaugrana aquesta setmana, el fitxatge de l’aler de Rubí és el tercer del tercer projecte de l’entitat de Marc Gasol a l’ACB, competició de la qual va ser el cinquè millor en el rànquing de rebots defensius (4,2). El jugador amb més minuts a la pista de l’equip el curs passat (27), va ser el líder en rebots (6,2) d’una plantilla que per al següent exercici ja compta amb quatre peces confirmades un cop renovat Maxi Fjellerup i anunciats els fitxatges del pivot argentí Juan Fernández (Breogán) i de l’escorta nord-americà Aljami Durham (Hamburg). “És un jugador molt contrastat en la lliga, que aquest últim any ha fet un pas endavant molt important, i que ha volgut continuar amb nosaltres en aquest”, va dir el director esportiu, Fernando San Emeterio. Format al planter blaugrana, Martínez va debutar a l’ACB la temporada 2019/20 i quan va posar els peus a Fontajau per primer cop hi duia 83 partits.

Marcat per les lesions fa dues temporades, l’aler es va retrobar amb ell mateix a Girona, tal com reconeixia als mitjans oficials del club: “He començat a poder ser el Sergi que sempre he estat; vaig viure una situació desfavorable en els últims anys pel que fa al bàsquet, i venir a Girona em va permetre recuperar la confiança i, sobretot, tornar a gaudir i ser jo mateix.” El 23 només es va perdre tres partits, per la lesió a l’espatlla contra el Baskonia de la qual va reaparèixer, tot i no estar recuperat, en l’estrena de Katsikaris. “Em va ajudar a recuperar sensacions i la confiança en mi mateix. Vaig fer un pas endavant en l’aspecte personal, però ara més que mai sé que puc donar més a aquest gran club, a aquesta gran afició i a aquesta gran ciutat”, recorda sobre la seva estrena a Girona, on vol convertir-se en un pes pesant al vestidor: “Em centraré a donar el 200% en cada partit, en cada entrenament, i millorar en l’aspecte personal: polir coses, ser més consistent en molts aspectes del meu joc i mirar d’exercir un lideratge dins i fora de la pista.”

EL PROTAGONISTA

Vaig fer un pas endavant, però ara més que mai sé que puc donar més a aquest gran club, a l’afició i a la ciutat
Sergi Martínez
Sergi Martínez Costa
Aler 2,02 m
Rubí
10/5/1999 25 anys
Trajectòria
2016-20 Barça B
2020-23 Barça
2023-24 Girona (*)
ACB 2023/24
Punts 6,3
Tirs de 2 53/101 (52,5%)
Triples 24/73 (32,9%)
Tirs lliures 18/29 (62,1%)
Rebots 6,2
Assistències 1,1
Minuts 27
Valoració 9,9
Partits 31 (*) cedit pel Barça

LES DADES

27
minuts
de mitjana jugava l’aler el curs passat en l’equip, del qual va ser el líder en rebots (6,2)
5
peces
confirmades té la tercera plantilla del Girona a l’ACB: Fotis, Maxi, Sergi, Juan Fernández i Durham
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.