1a divisió

El València es queixa a la UEFA

Primera divisió. El club valencià ha remès una carta a l’organisme europeu mostrant el seu desacord pel sistema triat per la RFEF per a designar els clubs que participarien en competicions continentals

El València ha remès una carta a la UEFA, amb còpia davant la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), en la qual expressa el seu desacord pel sistema triat per l’organisme del futbol espanyol per a designar els clubs que participarien en competicions europees la pròxima campanya si finalment no s’acaba la lliga.

La federació presidida per Luis Rubiales va revelar dijous que ha enviat una proposta a la UEFA que designa als clubs que disputarien les diferents competicions continentals en funció de la classificació actual, fixada després de l’última jornada disputada el 8 de març, la vint-i-setena de la Lliga.

El club valencià, relata en la seva carta, que a RFEF s’atribueix unes competències que no té per a donar validesa a una classificació provisional; un argument que, segons apunten, comparteixen amb LaLiga que també ho ha fet públic en les últimes hores.

A més han subratllat que de moment no hi ha arguments perquè aquest sistema sigui el que vagi a servir per a decidir el campió de la competició o els descensos de categoria.

El Getafe també es queixa.

El Getafe també ha anat en al mateixa direcció i amb la classificació virtual de la RFEF, els madrilenys serien cinquens i es quedarien sense entrar a la Champions tot i estar empatats a punts amb la Real. El Getafe ha subratllat que, arribat el cas, són ells els que haurien d’anar a la Champions ja que en la diferència de gols particulars van guanyar 1-2 a Anoeta. “Quan acaba un campionat, el primer criteri és l’enfrontament individual, després el general i tercer els gols a favor. No hi ha motiu per a dubtar que torni a ser així”, va assegurar el tècnic azulón José Bordalás en declaracions a COPE: deixant clar que el que ells volen és “reprendre la competició”, subratllant, això sí, que si no es pogués “el criteri” per a desfer empats és l’individual, tractant de fer valer sempre el 1-2 que van aconseguir en Anoeta.

Més bel·ligerant s’ha mostrat el president de Getafe, Ángel Torres, que va desacreditar a la Federació en assenyalar que “no té autoritat” per a confeccionar aquesta llista “que ningú els ha demanat”, va assenyalar el màxim mandatari del club madrileny acusant de precipitació a Rubiales.”No hi havia pressa per a donar la llista”, ha dit Torres mostrant-se en la mateixa línia que el seu entrenador quant a que “el que volem és jugar. El Getafe vol guanyar-se el que sigui en el camp”. Si no es reprengués la competició, en qualsevol cas, el president azulón insisteix que “el reglament diu que una vegada s’acaba la competició en cas d’empat val el resultat entre els equips. . Si no es juga el partit de tornada el primer criteri és el ‘goal average‘ individual”.

Ara mateix, i amb l’actual classificació a la mà: Barça, Madrid, Sevilla i Real Sociedad anirien a la Champions i Getafe i Atlético de Madrid a l’Europa League.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)