1a divisió

Barça, Madrid, Sevilla i Real, a la Champions si no es torna a jugar

Primera divisió. Si no es reprèn la competició, la RFEF proposarà que la classificació que hi havia l’11 de març determini els equips que van a Europa

La Comissió Delegada de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha autoritzat la pròrroga de dates per a la conclusió de la temporada més enllà del 30 de juny així com els criteris de classificació europea. Per acord d’aquesta comissió, la decisió sobre els equips que aniran a la Champions i a l’Europa League es prendrà en el moment que ho sol·liciti la UEFA, “d’acord amb la classificació de la darrera jornada de Primera Divisió en igualtat de nombre de partits disputats pels 20 equips” i amb determinats criteris.

La federació treballa perquè es pugui complir la proposta de la UEFA de tancar les lligues domèstiques abans del mes d’agost, però també contempla altres escenaris. És possible que, si s’allarga la situació de pandèmia, no es pugui tornar a jugar i que el curs 2019/20 s’hagi de donar per acabat. En aquest cas, la prioritat serà per a la classificació que hi havia a primera divisió en el moment de l’aturada, l’11 de març passat. En aquest cas, els equips que jugarien la pròxima Champions League són el FC Barcelona, el Real Madrid, el Sevilla i la Real Sociedad. L’Atlético de Madrid i el Getafe jugarien l’Europa League, mentres que el València s’hi afegiria a aquests dos en el cas que no es disputés la final de copa. Si, finalment, Athletic Club i Real Sociedad juguen la final, l’equip de San Mamés seria qui aniria a la segona competició continental.

No se sap encara si, en el cas que no es torni a jugar, es tindrà el mateix criteri per determinar el campió i els ascensos i descensos de primera a segona i de segona a primera. Per a la segona B i la tercera, la solució proposada per la federació són les eliminatòries a partit únic i deixar sense efecte els descensos, però Laliga no sembla disposada a que això passi en les seves competicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)