Internacional

Els clubs holandesos cobraran tots els drets de TV tot i que no es jugui

Comunicació. La cadena “Fox Sports”, propietària dels drets de transmissió de l’Eredivisie holandesa, ha ingressat als equips els diners dels partits que queden d’aquesta temporada malgrat el risc que es cancel·lin per la COVID-19

La cadena de televisió “Fox Sports”, propietària dels drets de transmissió de l’Eredivisie holandesa, ha ingressat als clubs els diners dels partits que queden d’aquesta temporada, malgrat el risc que es cancel·lin per la COVID-19. El dipòsit suposa un alleujament per als equips més modestos de la competició, els ingressos de la qual s’han desplomat des de mitjan març degut a la paralització del futbol.

Diverses informacions en la premsa local advertien que, en cas de suspensió definitiva de la temporada, els 18 clubs de la Eredivisie corrien el risc de no ingressar els drets de retransmissió de l’últim trimestre, uns 20 milions d’euros a repartir segons la seva posició en la taula. Ara aquesta situació canvia totalment l’angoixa dels clubs que cobraran tot el contracte de televisió. De fet, un dels cavall de batalla de la LaLiga passa per reprendre la competició per cobrar la totalitat dels drets de televisió. A Holanda ja han solucionat aquest contratemps.

D’altra banda, la Federació Holandesa ha marcat el 19 de juny per a la volta del futbol professional i ha recomanat als equips que reprenguin els entrenaments individuals el 15 de maig, en grups petits una setmana després i tota la plantilla a partir del 29 de maig.

No obstant això, aquest calendari està pendent de l’aprovació del Govern, que revelarà la setmana vinent si relaxa les actuals mesures per a frenar la propagació del coronavirus o les estén. Aquesta postura topa de manera frontal amb tres dels clubs més importants del país com l’Ajax, el AZ Alkmaar o el PSV Eindhoven s’han posicionat públicament en contra de la decisió de la federació i han demanat que es cancel·li la temporada de manera definitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)