Girona

Ara sí, Stuani ja és aquí

El Girona encadena el tercer triomf i connecta amb les posicions de ‘play-off’ després de superar un Logroñés desbordat en el tram inicial del segon temps

Cristhian Stuani, amb un doblet de gols, confirma la millora de l’equip i la seva pròpia després de la inactivitat

GIRONA 2 LOGROÑÉS 0

GOLS:1-0 (58’) Stuani. 2-0 (69’) Stuani.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo amb Hernández Maeso al VAR.Targetes grogues:Als locals Monchu (13’), Calavera (80’) i Nahuel (93’); i al visitant Bogusz (42’).Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:Sense espectadors a Montilivi. VISITANT: Dani Giménez Iago López Bobadilla Clemente Álex Pérez
Siddiji (66’) Iñaki Andy
Arnedo (85’) Petcoff
Zelu (66’) Olaetxea
Sierra (81’) Bogusz
Ander Vitoria
Van La Parra (81’)
RESTA DE CONVOCATS: Pradas i Christian (p.), Errasti, Paulino, Andoni, Gorka i Rubén..
LOCAL: Juan Carlos Calavera
Bueno Bernardo Luna
Franquesa (77’) Yoel Bárcenas Monchu
Cristóforo (62’) Gumbau
Ibra Kébé (83’) Samu Saiz
Pablo Moreno (83’) Sylla Stuani
Nahuel (77’)
RESTA DE CONVOCATS: Suárez (p.), Ramalho i Yan Couto.

El Girona venç i comença a convèncer, justament quan ha recuperat efectius per a la causa i, sobretot, al seu màxim estendard, Cristhian Stuani. Casualitat o no, amb el charrúa disponible al 100% per al tècnic Francisco, l’equip ha tornat a encadenar tres victòries en la lliga, cosa que no aconseguia des del març del 2018. Una eternitat. Com el tram inicial sense poder comptar amb l’uruguaià i tampoc amb tot un reguitzell de jugadors que a poc a poc acumulen minuts i doten l’equip del gen de competitivitat que l’entrenador vol aplicar. L’última víctima va ser el Logroñés a Montilivi, que, si bé en la primera meitat va aguantar bé l’atac gironí, amb pressió i reducció d’espais, en el tram inicial de la segona part no va poder fer res amb un Girona en mode vendaval que va olorar la sang gràcies a la claredat d’idees de Samu Saiz i la velocitat de Sylla. L’executor va ser Stuani, que primer va aprofitar una assistència de Calavera amb una rematada semiacrobàtica (58’) i poc després, una de Sylla, per marcar a plaer (69’). N’hi va haver prou, tot i que el VAR aquesta vegada va ajudar i Arcediano Monescillo va anul·lar una diana d’Ander Vitoria que podria haver donat vida a un Logroñés ferit.

La primera meitat va ser plana, més aviat avorrida, però amb un Girona més controlador del joc i de la possessió. Els de la Rioja només generaven perill a través de la pilota aturada –Bobadilla va estar a punt de rematar amb encert dues faltes laterals–, i els blanc-i-vermells ho intentaven combinant per superar, moltes vegades sense encert, la teranyina visitant. Stuani, ben d’hora, i Gumbau van ser els únics que van posar a prova el debutant Dani Giménez, fitxat feia escasses hores pel Logroñés. La resta vans ser intents de Bernardo, Sylla, imprecís a l’hora de connectar amb Stuani, o Yoel Bárcenas, que va voler emular la diana del RCDE Stadium.

Millora evident

En la segona part, el Girona es va agradar més, tot i que els visitants van fer mantenir la guàrdia amb algun contraatac i un llançament de Bogusz, que va fer lluir Juan Carlos amb una estirada per a una fotografia digna d’un pòster per regalar aquestes festes (56’). Precisament just després de la gran ocasió dels de Sergio Rodríguez, els gironins van esmicolar tot l’ordre i el rigor tàctic del rival. Primer Sylla va rebre a l’espai i després d’intentar una rematada forçada, Calavera va caçar el refús per tornar a posar l’esfèrica a dins de l’àrea petita, on hi havia Stuani amb la canya a punt. L’ariet va rematar tal com venia i va tornar a perforar una porteria rival gairebé quatre mesos després (58’). El pitxitxi gironí va obrir la llauna, com tantes vegades havia fet el curs passat, i va demostrar que no s’havia oblidat de fer gols. Encara eufòrics, un refús llarg de Gumbau es va convertir en una assistència a l’espai cap a Stuani, l’uruguaià va veure de reüll l’arribada de Sylla per assistir, però l’atacant català d’origen senegalès va ajustar i col·locar tant la rematada que va topar amb el pal (67’). Poc després, en els minuts de més qualitat ofensiva d’aquest curs, el Girona pràcticament va sentenciar el matx. Samu Saiz va fer una conducció marca de la casa fins a arribar a la frontal de l’àrea, va parar-se per observar la millor opció i va fer l’obertura a l’esquerra cap a Sylla, que aquesta vegada sí que va connectar de meravella amb Stuani perquè el davanter marqués gairebé a plaer (69’). L’embranzida gironina no tenia aturador i quatre minuts després Samu Saiz, molt fi i participatiu, de nou iniciant jugada amb possessió pròpia des del carril del mig, va provar una picadeta exquisida que hauria fet aixecar tots els espectadors de Montilivi. La rematada del madrileny, però, va tocar amb la part superior del travesser (72’).

El Logroñés va estar a punt de llançar la tovallola, però la pilota aturada gairebé va donar vida i l’hauria fet entrar en el partit si el VAR, aquesta vegada just amb el Girona, no hagués fet anul·lar a Arcediano Monescillo una diana de Vitoria amb el cap a la sortida d’un córner (74’). Qualsevol conat de reacció rival va quedar en no res quan el gol no va pujar al marcador, fet que va convertir en més plàcid el tram final del partit per a un Girona que creix i que ja és setè, amb el mateixos punts que el seu pròxim rival, el Rayo.

PACIÈNCIA

El Girona no va trobar espais en la primera part davant d’una línia de cinc tancada

FINAL PLÀCID

El VAR, ahir just amb el Girona, va fer anul·lar un gol rival i això va evitar tota reacció

STUANI-SYLLA

El binomi creix en cada partit i en la segona part van acabar connectant per ser decisius

VENDAVAL

Entre el 58 i el 72, Stuani va fer dues dianes, Sylla va fer un pal i Samu Saiz, un travesser

MINUT A MINUT

5’ La primera advertència la fa el Girona; cop de cap de Bernardo fora, a la sortida d’un córner centrat per Yoel.
7’ És Stuani qui posa a prova ara Dani Giménez, que fa la seva primera aturada a la porteria del Logroñés blocant un xut des de la frontal. 16’ La més clara fins al moment per als blanc-i-vermells la malbarata Sylla. El català d’origen senegalès rep una passada de Calavera dins l’àrea, però en comptes de xutar, opta per passar-la i la defensa refusa. 18’ Avís seriós del Logronés, que també juga. Iñaki centra una falta frontal amb verí i Bobadilla, de cap, remata i la pilota surt fregant el pal. Claríssima.
56’ Els visitants es mostren després de molta estona, ja al segon temps; xutàs de Bogusz que para Juan Carlos.
58’ Stuani torna a fer un gol. Calavera posa una pilota de cap a dins de l’àrea petita i l’uruguaià a la mitja volta posa el marcador 1-0
67’ Sylla, al pal. Stuani recull una pilotada amunt que s’empassa la defensa visitant i serveix el gol en safata al 18, que, amb tot a favor, remata a la fusta.
69’ Doblet de Stuani, que no perdona. Sylla li torna l’assistència, després d’una fantàstica passada de Samu, i l’uruguaià fa el 2-0.
72’ S’està divertint Samu, que ara pica una pilota amb qualitat des de fora de l’àrea que s’estavella al travesser. 74’ Gol anul·lat al Logronés, intervé el VAR. Córner llançat per Iñaki, Ander Vitoria remata de cap a dins; però, just abans que la pilota entri, Olaetxea, en fora de joc, intenta tocar la pilota. No la toca, però l’àrbitre interpreta que influeix en la jugada i, per tant, invalida la diana per fora de joc.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)