El Peralada assalta Olot i s’endú el duel gironí (1-2)

Final boig. Els de l’Alt Empordà, amb un home més des del 76, s’han avançat en el 83 amb una diana de Josu. Kilian ha fet la igualada en el 88 però Casanova ha fet saltar la banca establint l’1-2 definitiu en el 93

El Peralada ha aconseguit la victòria en el duel gironí que l’enfrontava a l’Olot al municipal olotí (1-2). El partit ha estat igualat, intens i ha tingut els seus gols en un tram final boig. Els olotins s’han quedat amb un jugador menys per l’expulsió de Gerard en el 76 i Josu ha avançat als empordanesos en el 83. Kilian ha fet la igualada tirant d’orgull olotí (88’), però Casanova ha fet l’1-2 final que ha deixat estabornits i gairebé sense opcions d’ascens directe als locals i amb les portes obertes al play-off d’ascens als visitants.

La primera part ha estat igualada i els dos equips han gaudit d’alguna arribada per fer treballar a les seves defenses. La més clara ha estat per a l’Olot a través de Xumetra, que en el 13 s’ha tret de la màniga un bon xut que ha topat amb el pal. Abans, una recuperació de Youseff havia generat per al Peralada un dos contra u juntament amb Adrià Casanova, però cap dels dos ha decidit adequadament amb tot de cara (6’). Els de la Garrotxa ho han intentat amb xuts d’Eloi i Arranz que Aroca ha rebutjat amb seguretat, mentre que els xampanyers buscaven recuperar l’esfèrica en zones compromeses per trenar alguna jugada que posés l’ai al cor als locals.

En la segona part, els dos equips han buscat fer mal a les defenses rivals però els ha costat. L’Olot ho ha intentat en el primer tram buscant filtrar la bona passada o amb un xut de Ferrón que Aroca ha blocat. Pel bàndol empordanès, Guillem ha provat un xut que ha passat llepant el pal de Batalla, en una acció anterior a l’expulsió del local Gerard. El jove central ha perdut una pilota i ha hagut de fer falta a la cursa de Casanova que ha obligat al col·legiat a ensenyar-li targeta vermella a falta d’un quart d’hora.

El Peralada ha aprofitat els nervis de l’Olot, obligat a guanyar per optar a l’ascens directe i amb l’ajuda de Batalla, Josu ha decantat la balança a favor dels d’Hèctor Simón. El porter local no ha estat encertat a l’hora d’aturar el xut de l’atacant visitant des de la frontal de l’àrea (83’).

Només cinc minuts després del 0-1, Kilian ha tret l’orgull olotí per fer la igualada a falta de dos minuts després de retallar molt bé a dins de l’àrea i superar Aroca amb un xut creuat. El matx, però, no ha acabat així, i és que, en el temps afegit, Adrià Casanova ha rematat amb el cap una centrada de Guillem que després de tocar amb el pal ha acabat a dins de la porteria olotina, fent esclatar d’eufòria a la parròquia visitant i deixant gairebé impossible el títol de lliga i l’ascens directe per als locals, molt tocats.