Champions

Per fer-se més grans

Champions. El Vila-real afronta un dels partits més importants de la seva història contra el Bayern amb un mínim avantatge per classificar-se per a les semifinals

El Vila-real té una cita amb la història a l’Allianz Arena de Munic. El conjunt groguet sap que afronta un dels reptes més grans de la seva trajectòria en la visita al Bayern en la tornada dels quarts de final de la Champions. L’avantatge dels futbolistes dirigits per Unai Emery és mínim i la nova norma que invalida el valor doble dels gols a camp contrari atorga menys importància al fet de deixar a zero en l’anada un dels millors atacs del món (1-0). Els bavaresos tindran el suport de la seva afició, que no veu perdre l’equip en la Champions League precisament des de fa un any, en l’anada dels quarts de final contra el PSG (2-3), un duel que va decantar l’eliminatòria a favor dels de París, que sí que van fer bo el valor doble dels gols per passar a les semifinals tot i perdre al Parc dels Prínceps 0-1.

Fer-la molt grossa

El Vila-real fa anys que s’ha acostumat a sorprendre tot Europa. Si bé classificar-se per a les semifinals contra tot un favorit a guanyar la competició seria una fita destacable, el curs 2005/06 els castellonencs ja van accedir a la penúltima eliminatòria i van tocar amb la punta dels dits la final. L’Arsenal es va creuar en el seu camí guanyant els de Pellegrini per la mínima a Highbury i empatant a zero al Madrigal en un partit en què Lehmann va aturar un penal a Riquelme. A més de ser molt a prop de la final, els groguets acumulen quatre participacions més en la màxima competició europea de clubs i onze en total en la UEFA i ara Europa League, torneig en què són els actuals campions després de vèncer en la final el Manchester United, la seva pàgina més brillant escrita mai.

A Munic, la magnitud del rival segur que farà patir i treballar els d’Emery com mai: “Hem de saber com respondre en cada moment i, també, tenir la capacitat per fer-ho. Ens tenen respecte, però són conscients del potencial que tenen i del fet que si mostren una bona versió poden fer molts gols”, comentava el tècnic del Vila-real, conscient de la dificultat de passar a semifinals, i hi afegia: “Podem competir contra el favorit, aquest és el repte més gran de la meva carrera.”

El Madrid, tot a favor

En l’altre partit dels quarts de final que es disputa avui a les 21 h, el Madrid rep el Chelsea al Bernabéu amb un avantatge còmode de l’anada a Stamford Bridge (1-3). Els madrilenys no haurien de tenir dificultats, sobretot veient les poques possibilitats que s’atribueix el mateix conjunt anglès, que tot i això ho intentarà tot.

Podem competir contra el favorit, i aquest és el repte més gran de la meva carrera
Unai Emery
Entrenador del vila-real
Hem de saber com respondre en cada moment i, també, tenir la capacitat de fer-ho. Ens tenen respecte, però saben el seu potencial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)