1a divisió FEF

El Nàstic carrega contra la federació espanyola

President, tècnic i jugadors han manifestat el seu rebuig amb l’arbitratge a la final del play-off, l’organització i la primera temporada de la 1a FEF

Després de la derrota en la final del play-off contra el Vila-real B i donar per acabada la temporada, el Nàstic no s’ha mossegat la llengua a l’hora de carregar contra la FEF per diverses qüestions. Després d’un arbitratge polèmic per part de Cid Camacho en el partit més decisiu de la temporada, amb un gol anul·lat als grana força incomprensible i unes possibles mans a l’àrea del Vila-real que no es van assenyalar, tècnic, president i jugadors no van dubtar en alçar la veu en el post partit.

“Per què una lliga que vol ser professional és tan amateur en certes coses? A mitges no. El club i la ciutat es juguen molt. N’estic fart”, comentava amb un to crispat l’entrenador del Nàstic, Raül Agné. “Al Vila-real felicitats, és un gran equip. Però que no ens treguin la il·lusió quan no cal i qui no cal. Si vols ser professional, has de ser-ho amb tot. Per què no hi ha VAR? Això és una “cantinela”. No es fa així. Hem estat tot l’any pencant i ens han pres una il·lusió molt gran”, apuntava el tècnic.

Tampoc es va contenir el president, Josep Maria Andreu, carregant contra la FEF: “Ens han xulejat, l’organització d’aquest play-off ha estat indigna”. El president grana, que fins ara formava part de la Federació va assegurar que “presentaré la meva dimissió aquesta mateixa setmana”. “S’han rigut d’una ciutat i de tota la gent del Nàstic, això no ho podem tolerar ni acceptar, és una vergonya”, apuntava Andreu, qui tampoc va deixar de denunciar l’actuació arbitral: “hem jugat contra dotze. I contra el poder. I el Vila-real és el més poderós, ho hem notat”.

Una denúncia a la qual també es van sumar els jugadors, tant en zona mixta com posteriorment per xarxes socials. Marc Trilles, per exemple, ho ha fet de forma vehement amb un comentari a Twitter manifestant que la FEF “s’ha rigut dels clubs”, que el play-off ha estat “un circ” i que la tripleta arbitral “no és ni de regional”. Un altre que no ha volgut callar ha estat Álex Quintanilla. Després de sortir dissabte en zona mixta, el central ha publicat un fil a Twitter en què, de manera més mesurada, ha criticat molts aspectes del partit i del play-off. Sobre l’arbitratge assegura que s’han designat “àrbitres sense nivell” i també exigeix la utilització del VAR, ja que es jugava en estadis amb la tecnologia ja instal·lada.

Critica també l’organització del play-off, assegurant que “de seu neutral no té res” i denunciant certes negligències en aquestes dues setmanes: col·locar dues aficions rivals en la mateixa zona i amb una seguretat insuficient, que els governs de les zones que es designin com a seu paguin diners a la FEF a canvi que els seus equips juguin com a locals o que ni tan sols estiguin els dos vestuaris disponibles per a la disputa de la final.

Quintanilla, malgrat assegurar que esportivament aquesta 1a FEF és un pas endavant, assegura que “la FEF no ha estat capaç de fer-la viable econòmicament i rendibilitzar el producte”. El jugador ha criticat molts aspectes que envolten aquesta primera temporada: manca de promoció de la competició, mala venda de drets televisius i baixa qualitat d’emissió, problemes logístics relacionats amb el calendari i els viatges i acaba denunciant que no existeix un fons de garantia salarial pels jugadors. “La FEF no pot ser patronal i federació d’una competició professional, s’ha de professionalitzar la competició i si no tenen capacitat o recursos s’han d’apartar”, afirma. Fins i tot proposa a la mateixa LFP i a Gerard Piqué i la seva empresa Kosmos que s’animin a assumir-ne la gestió. Companys d’equip i altres jugadors de la categoria han compartit les impressions de Quintanilla, donant-hi absolut suport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)