Més futbol

Anglaterra, primera finalista de l’Eurocopa (4-0)

L’amfitriona jugarà la final. Anglaterra ha derrotat a Suècia per 4-0 i serà diumenge a Wembley davant 90.000 espectadors –les entrades estan esgotades–. Les angleses han patit en el primer tram de partit, però han estat més encertades que les sueques i han acabat golejant. La blaugrana Lucy Bronze ha tingut un paper destacat amb un gol i ha guanyat la partida a la seva companya a partir d’aquesta temporada, Fridolina Rolfö.

Suècia ha sortit millor sobre la gespa i als 23 segons ja ha posat a prova a Earps. La portera anglesa ha enviat a córner una rematada de Blackstenius estona més tard (8’). En el servei de cantonada, Suècia s’ha topat amb el travesser. El ritme de joc era altíssim, però quan ha baixat, Anglaterra s’ha fet amb el control. I encara més a partir del primer gol. Bronze ha centrat a l’àrea i Beth Mead, la màxima golejadora del torneig, ha engaltat una volea dins l’àrea per avançar a les angleses (34’).

La segona part ha començat de forma immillorable per a les amfitriones. Als tres de la represa, córner des de l’esquerra i Lucy Bronze, completament sola al segon pal, ha enviat una rematada de cap inapel·lable per fer el 2-0. Suècia ha intentat reaccionar i Earps ha evitat el gol de Blackstenius que hagués donat vida a les sueques (65’), però tres minuts després ha arribat el tercer. Alessia Russo s’ha inventat el gol del torneig amb una rematada de taló dins l’àrea i ha sentenciat el partit. Kirby encara ha tingut temps de fer el quart (77’). Anglaterra espera rival, que sortirà de l’Alemanya-França de demà (21h).