Més futbol

Alemanya jugarà la final de l’Eurocopa (2-1)

Alemanya disputarà una nova final de l’Eurocopa. I ja en seran nou. Fins ara, ha guanyat les vuit anteriors. Anglaterra, l’amfitriona, serà l’encarregada d’intentar frenar aquesta ratxa triomfal. Les alemanyes han derrotat a França per 2-1 i diumenge trepitjaran la gespa de Wembley.

Ha estat un partit que ha anat de menys a més. La primera meitat ha tingut poc ritme i molt respecte per part de dues de les favorites d’aquesta Eurocopa. La primera ocasió clara ha arribat als 22 minuts amb un llançament de falta de Popp que Peyraud-Magnin ha enviat a córner. El duel ha canviat a partir del minut 40, quan Alemanya ha fet el primer. Alexandra Popp ha rematat des del punt de penal una centrada de Huth per fer història i convertir-se en la primera jugadora capaç de marcar en cinc partits seguits de l’Eurocopa. Les franceses, però, han reaccionat i han empatat en l’últim sospir del primer temps amb una mica de fortuna. El xut llunyà de Diani ha tocat en el pal i en l’esquena de Frohms, que s’ha introduït la pilota dins la porteria.

Aquest ritme trepidant ha continuat en la segona meitat i França ha tingut les ocasions més clares, sobretot un remat de Renard, a la sortida d’un córner, ben rebutjat per la portera alemanya. França ha perdonat i Popp ha sentenciat. La capitana alemanya ha tornat a aparèixer amb un cop de cap perfecte per fer el 2-1 definitiu i donar el pas a la final a la seva selecció (76’).