Més futbol

La cirereta del pastís

Eurocopa. L’amfitriona, Anglaterra, i la dominadora històrica del torneig, Alemanya, disputen la gran final a l’estadi de Wembley, on s’espera un ple

La pandèmia va voler que l’Eurocopa femenina hagués de buscar-se una altra data, com tantes altres competicions. Coses del destí, s’ha acabat disputant l’estiu després d’una temporada històrica a nivell de clubs amb el creixement de la Champions, els rècords d’assistència a tants estadis –amb la rellevància dels dos partits al Camp Nou– i unes audiències destacades. Un moment idoni per aprofitar la inèrcia. I així ha estat. L’Eurocopa es tanca avui amb la gran final entre Anglaterra i Alemanya (18 h). És la cirereta d’un torneig que també ha trencat rècords setmana rere setmana, tant d’assistència –duplicant les xifres de l’edició del 2017–, com d’audiència. Avui, 90.000 persones podrien omplir un dels temples del futbol.

La final la protagonitzen dues de les seleccions que van arribar a la cita amb l’etiqueta de favorites. Anglaterra, l’amfitriona del torneig i que compta amb la blaugrana Lucy Bronze, no ha aixecat mai l’Eurocopa i ha estat subcampiona en dues ocasions. La incorporació de Sarina Wiegman com a líder del combinat va servir d’impuls. La campiona del 2017, dirigint els Països Baixos, ha fet créixer les angleses, que han firmat uns números que fan por. La neerlandesa ha dirigit 19 partits i les seves jugadores han marcat més de 100 gols. En l’Eurocopa, són 23 dianes a favor i només una en contra . També espanta tenir al davant una selecció que ha disputat vuit finals del torneig i les ha guanyat totes vuit. Alemanya és la gran dominadora de la competició i vol mantenir aquest idil·li alçant el novè títol de la seva història. A la banqueta, Martina Voss-Tecklenburg, que en va aixecar quatre com a jugadora. A la gespa, el moment de forma de la capitana, Alexandra Popp, desperta un gran optimisme entre els alemanys: ha marcat en tots els partits i ha estat la primera jugadora capaç de veure porteria en cinc duels seguits de la competició. És la màxima golejadora del torneig empatada amb Beth Mead –6 gols–. Serà un dels duels sobre Wembley, on hi haurà majoria local. Països Baixos busca hereu.

5 Partits guanyats 5

0 Partits empatats 0

0 Partits perduts 0

20 Gols a favor 13

1 Gols en contra 1

LA PRÈVIA

No tenim por; és una final, però l’afrontarem com qualsevol altre partit
Sarina Wiegman
seleccionadora anglesa
No sé si hi ha un moment més important per a les nostres jugadores
Martina Voss-Tecklenburg
seleccionadora alemanya

Un nou rècord a l’abast

Aquesta tarda es pot superar el rècord d’assistència en una final de l’Eurocopa, tant masculina com femenina. Wembley, amb capacitat per a 90.000 espectadors, té penjat el cartell de “sold out”. En l’edició masculina de l’any passat, les restriccions per coronavirus van evitar que s’omplís l’estadi i hi van assistir 60.000 persones. El rècord en una final femenina és de 41.301 espectadors el 2013. En una de masculina és de 79.115, al Santiago Bernabéu l’any 1964.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)