Més futbol

Anglaterra guanya la seva primera Eurocopa (2-1)

Anglaterra és la nova campiona d’Europa. Les angleses han aixecat la seva primera Eurocopa davant més de 87.000 persones a Wembley, a casa seva, superant a la vuit vegades campiona del món, Alemanya, a la pròrroga (2-1).

Alemanya s’ha endut un cop abans del xiulet inicial. La capitana i màxima golejadora, Alexandra Popp, ha notat unes molèsties musculars durant l’escalfament i s’ha caigut de l’onze i de la final. Una baixa més que sensible per a les alemanyes, que a la primera part no han generat massa perill. El primer temps ha estat força igualat i intens, amb faltes, interrupcions i respecte entre les dues seleccions. Anglaterra ha avisat més ofensivament amb un parell de rematades de cap ben blocades per Frohms. Tot i això, Alemanya n’ha tingut una de molt clara a la sortida d’un córner en què el VAR ha revisat unes possibles mans angleses, però la jugada ha quedat en res (25’). Per a les amfitriones, White ha fregat el gol en un remat dins l’àrea que ha sortit per damunt el travesser (38’).

Alemanya ha sortit millor en la represa, ofegant a les locals. Wassmuth i Magull han estat a punt d’obrir la llauna, però qui ho ha fet ha estat Anglaterra amb una genialitat. Walsh s’ha inventat una passada mil·limètrica a l’espai per a Toone, que ha picat l’esfèrica amb qualitat i suavitat per sobre de Frohms per fer el primer i encendre Wembley (62’). La reacció alemanya ha estat bona. Magull ha enviat una pilota al travesser (66’) i ha trobat premi a deu minuts del final per empatar el partit i enviar-lo a la pròrroga.

En el temps extra, les ocasions han brillat per la seva absència. El gol del triomf anglès ha acabat arribant a la sortida d’un córner al minut 110. Kelly ha posat la punta de la bota per empènyer al fons de la xarxa una pilota morta dins l’àrea petita i desfermar l’eufòria a Wembley.