Més futbol

“El futbol europeu no està a l’altura del seu potencial”

Superlliga. Nomenen l’alemany Bernd Reichart CEO de l’empresa creada per desenvolupar el projecte

La superlliga europea que volen crear el Barça, el Madrid i la Juventus ha fet un pas. És el nomenament de l’alemany Bernd Reichart com a màxim responsable executiu (CEO) de l’empresa A22 Sports Management, la societat creada per al desenvolupament del projecte. “El futbol de clubs europeus s’enfronta a problemes existencials, estic convençut que el futbol ho pot fer millor”, assegura Reichart, que té experiència en els mitjans de comunicació i l’esport i que havia ocupat la direcció general del grup RTL Deutschland. La seva primera missió serà “iniciar un diàleg actiu i extens amb un ampli grup de parts interessades en el futbol que inclourà clubs, jugadors, entrenadors, aficionats, mitjans de comunicació i responsables públics”, assegura. “Els presidents del Real Madrid, el FC Barcelona i la Juventus han exposat recentment els seus punts de vista sobre els problemes als quals s’enfronta aquest esport. Crec que fan les preguntes correctes i, personalment, voldria escoltar moltes i diverses veus perquè la comunitat del futbol europeu pugui trobar conjuntament les respostes adequades.”

Model i sobirania

Reichart assenyala que el futbol europeu “està perdent la seva indiscutible posició de lideratge en l’esport mundial.” “No està a l’altura del seu potencial perquè no està oferint els seus millors partits, setmana rere setmana”, diu. També tocaria, segons els impulsors de la superlliga, regirar el model financer actual, “trencat i insostenible”. “El futbol ha de controlar la despesa i viure dels ingressos que genera, no d’injeccions externes de capital.” Els clubs impulsors discuteixen el paper de la UEFA: “Els clubs haurien de ser sobirans i amos del seu propi destí. Avui, no els permeten organitzar-se lliurement en l’àmbit europeu. Els club gestionen les lligues, però la gestió de les competicions europees correspon només a la UEFA. Per què?”

PROTAGONISTA

El model financer està trencat. El futbol ha de controlar la despesa i viure dels ingressos que genera i no d’injeccions externes de capital
Els club gestionen les lligues, però les competicions europees corresponen només a la UEFA. Per què
Bernd Reichart
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)