Més futbol

L’advocat de la Unió Europea s’alinea amb la FIFA i la UEFA en el cas superlliga

Cop contra els impulsors de la superlliga de futbol. Un advocat de la Unió Europea (UE) determina que la FIFA i la UEFA no han incorregut en un abús de posició dominant en les competicions europees en bloquejar amb amenaça de sanció la creació d’un torneig alternatiu. El dictamen de l’advocat, Athanasios Rantos, no és vinculant, però el Tribunal de Justícia de la Unió Europea apunta que els seus jutges segueixen la línia d’aquests dictàmens previs en un 80% dels casos. Els impulsors de la nova competició –amb el Madrid, el Barça i la Juventus al capdavant– consideraven que l’amenaça de sancions era un abús de poder.

“Les normes de la FIFA i de la UEFA que supediten qualsevol nova competició a una autorització prèvia són compatibles amb el dret de la Unió Europea en matèria de competència“, diu el Tribunal de Justícia de la Unió Europea en un comunicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)