Premier

Premier League

Boxing Day

Un equip desconegut

Després de ser eliminat en la copa de la lliga i a 15 punts del lideratge a la Premier, el Liverpool travessa un dels pitjors moments des que Jürgen Klopp hi va aterrar fa 7 anys

Amb jugadors importants lesionats i d’altres lluny de la millor versió, l’equip no acaba de rutllar i el tècnic reclama fitxatges

No fa tant, el curs passat de fet, que el Liverpool era, si no el millor, un dels millors equips d’Europa. Un conjunt amb el segell de Jürgen Klopp, capaç de dominar tots els registres futbolístics, de passar per sobre de pràcticament qui se li posés al davant, i de, sobretot, guanyar títols. Tres en va aixecar l’esmentada passada campanya –la supercopa, la copa de la lliga i la FA Cup– i no en van ser cinc per aquelles coses que té el futbol. La Premier League se li va escapar per un punt, contra un altre colós, el Manchester City que dirigeix Pep Guardiola, i la Champions League per un gol, en la final contra el Real Madrid (1-0), en què un Thibaut Courtois inhumà va barrar la porteria amb aturades fenomenals. Klopp, que va aterrar a Merseyside l’octubre del 2015 i va trobar-se un conjunt devastat al qual va reconstruir i va orientar cap a la glòria amb la Champions League (18/19) i la Premier League (19/20), havia culminat la seva obra d’autor amb un equipàs, però aquest grup, que l’únic canvi que va fer és el de Sadio Mané per Darwin Núñez, sembla haver perdut tot allò que l’havia fet ser el millor i aquesta temporada no rutlla.

En la Premier és sisè, a 15 punts del líder, Arsenal, quan només s’han disputat 14 jornades; en la copa de la lliga, en què defensava tron, va ser despatxat aquest dijous (3-2) pel Manchester City, i ara li queda la FA Cup, que està pràcticament per començar, i la Champions, en què se les haurà en els vuitens de final contra el Real Madrid. Les principals causes que expliquen aquesta baixada són: les baixes de futbolistes capitals com ara Thiago i Konaté, lesionats gran part de l’inici de curs, i Diogo Jota i Luis Díaz, també amb lesions importants i que encara no estan recuperats, i la versió que estan oferint diversos futbolistes com ara Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk o Jordan Henderson, lluny de la seva millor forma. “Al davant, trobem a faltar qualitat top. Amb la quantitat de partits que tenim, normalment fem canvis i ara no podem. I al mig del camp estem en una situació semblant amb jugadors que han sortit i han tornat. Hem tingut aquest problema pràcticament en totes les posicions del camp”, reconeixia Klopp, conscient també que té jugadors que han de fer un pas endavant. “Esperem més de nosaltres mateixos. Els jugadors esperen més de mi i jo espero més d’ells”, assegurava el tècnic.

Demà, els reds tornen a la competició a la lliga, en el Boxing Day, visitant l’Aston Villa (18.30 h) i Klopp, en la prèvia, ja no va amagar que per donar la volta a tot plegat calen reforços. “Podeu imaginar que en la situació en la qual estem, probablement estem buscant”, va reconèixer l’alemany, que treballa en la fórmula per tornar a fer recognoscible el seu equip, que ara està desconegut.

Demà, dia de futbol a Anglaterra
Com cada any, la pilota no s’atura en la Premier League amb les festes nadalenques. Demà, dia 26 de desembre, és el tradicional Boxing Day a Anglaterra, dia en què sempre es juga lliga, tant a primera com a segona divisió. D’aquesta manera, demà es disputen set partits de Premier League, sent els més destacats el Brentford-Tottenham (13.30 h), el Leicester-Newcastle (16 h), l’Aston Villa- Liverpool (18.30 h) i l’Arsenal- West Ham (21 h). El 27 (21 h), el Manchester United visita el Nottinhgam i el 28 (21 h), el Manchester City també visita el Leeds.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)