1a divisió

L’Alavés torna a primera gràcies a un penal en el 129

L’Alavés ha tornat a primera divisió després de viure un dels finals més dramàtics en un play-off d’ascens. Un penal transformat per Asier Villalibre en el 129 ha permès als vitorians superar per la mínima al Llevant (0-1) i endur-se el premi més gros possible. El davanter, amb molta sang freda, ha enganyat Joan Femenías per fer esclatar d’alegria a tota la ciutat basca, quan ja donava per perdut l’anhelat ascens. Els de Luis García pugen un any després de baixar juntament amb el Granada, que ha aconseguit la mateixa fita, i Las Palmas, que torna a l’elit després de cinc anys durs a segona A.

La primera part ha estat igualada amb un Llevant que intentava portar la iniciativa a còpia de possessió i paciència però sense ser prou vertical com per fer mal a la porteria defensava per Sivera. L’Alavés, que ho ha fiat tot a la recuperació gràcies a una bona i equilibrada pressió, ha tingut una gran ocasió en el 32 després que una centrada de Rubén Duarte des de l’esquerra no l’aconseguís rematar ningú en primera instància i Tenaglia, en el segon pal, ha topat amb Rober Pier, que ha refusat amb el cos com ha pogut.

Només començar la segona part, els vitorians han tornat a generar perill després d’un xut llunyà de Miguel que Joan Femenías ha refusat i una nova rematada de Luis Rioja, amb tot de cara, que el porter ha tapat molt bé amb el cos (46’). A mesura que passaven els minuts, el Llevant ha crescut i Sivera ha hagut de refusar una rematada de De Frutos (74’) i Wesley ha rematat a fora amb el cap en bona posició.

Amb el partit més obert, l’Alavés ha tornat a gaudir d’una gran ocasió a les botes de Rebbach, que ha encarat Femenías i ha creuat massa la rematada amb l’interior del peu dret (80’), en l’última gran ocasió del temps reglamentari.

En la pròrroga, els nervis i la precipitació dels de Luis García, i la por a perdre dels de Calleja han fet que els riscos fossin mínims. En el 99, De Frutos ha estavellat una pilota al travesser després de caçar un refús defensiu, i en el 108, l’ex del Girona Sylla ha rematat per damunt del travesser al primer pal lliure de marca.

En l’afegit de la segona part de la pròrroga, el local Pepelu ha tornat a topar amb el travesser després del llançament d’una falta directe i en l’acció posterior, l’Alavés ha pogut fer gol a través d’una centrada de Toni Moya que Sylla no ha pogut rematar davant de Femenías.

No apte per a cardíacs

Quan semblava que el partit acabaria sense que el marcador variés, una jugada embolicada després d’un corner i una doble centrada ha acabat amb Rober Pier fent penal per mans i el col·legiat assenyalant-lo després d’anar a mirar el VAR. Asier Villalibre ha estat l’encarregat de xuta un dels penals més importants en la història de l’Alavés i amb molta sanga freda ha enganyat Femenías per fer esclatar d’eufòria a l’afició desplaçada al Ciutat de València i a tota la ciutat de Vitòria.