Lliga de les Nacions

Koeman no troba la recepta

Nations League. Itàlia acaba tercera i la nova era de Koeman continua sense carburar

Països Baixos 2 Itàlia 3

PAÏSOS BAIXOS:Bijlow, Dumfries, Geertruida (Wijnaldum, 46’), Van Dijk, Aké, Wieffer (Veerman, 76’), Frenkie de Jong, Simons (Koopmeiners, 63’), Malen (Bergwijn, 46’), Gakpo i Lang (Weghorst, 46’).ITÀLIA:Donnarumma, Tolói, Acerbi, Buongiorno, Dimarco (Spinazzola, 74’), Frattesi, Cristante, Verratti (Barella, 85’), Gnonto (Zaniolo, 63’), Retegui (Pellegrini, 85’) i Raspadori (Chiesa, 63’).GOLS:0-1 (6’) Dimarco. 0-2 (20’) Frattesi. 1-2 (68’) Bergwijn. 1-3 (73’) Chiesa. 2-3 (89’) Wijnaldum.ÀRBITRE:Glenn Nyberg (suec). T.G.: A Weghorst, Dimarco, Barella i Acerbi.PÚBLIC:22.000 espectadors al Twente Stadion (Enschede).

El nou projecte de Ronald Koeman en la seva segona etapa al capdavant de la selecció dels Països Baixos continua sense arrancar. Des que va assumir la banqueta, trist balanç de tres derrotes en quatre partits i 11 gols en contra. Dolorosa desfeta contra França en la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2024 (4-0) i, ara, un últim lloc en la final a quatre de la Nations League. Derrota contra Croàcia en les semifinals (2-4) i derrota ahir contra Itàlia (2-3). Xiulets a Enschede. Mala imatge. La ratxa de Van Gaal de 20 partits sense perdre fa mal en la comparació.

Mancini i la seva rejovenida Itàlia van ser millors. Dos gols en vint minuts van castigar els Països Baixos. Dimarco, recent finalista de la Champions amb l’Inter i ahir MVP del partit, va impulsar l’azzurra ja amb un gol al minut 6. Frattesi va fer el segon poc després i Chiesa, que no marcava amb la selecció des de feia dos anys, va sentenciar en un contraatac letal en el segon acte. Itàlia acaba tercera i Koeman, preocupat.