Mundial

Anglaterra-Dinamarca

I, per fi, Harder

La danesa, de les millors del món en l’última dècada, disputa el seu primer mundial

Dinamarca no s’hi classificava des de l’any 2007

Pernille Harder va estar des del novembre fins a l’abril sense jugar per culpa d’una greu lesió muscular

Una jugadora que ha estat escollida dues vegades millor futbolista d’Europa per la UEFA (2018 i 2020), que va ser segona en el The Best 2020, que ha jugat en grans equips com el Wolfsburg o el Chelsea, i que ha disputat dues finals de la Champions –amb gol inclòs–, sembla que també hagi de tenir una gran carrera amb la seva selecció. Sobretot si va debutar amb tan sols 16 anys i marcant un hat-trick. Però Pernille Harder no ho ha tingut fàcil. La danesa està jugant a Austràlia i Nova Zelanda el seu primer mundial. Amb 30 anys i més d’un centenar d’internacionalitats amb Dinamarca. Però ja ho diuen, que mai és massa tard.

Dissabte passat, Harder va completar els 90 minuts contra la Xina en la primera jornada de la fase de grups. “Per fi”, devia pensar. La sort no havia estat de cara per a les daneses. De la mateixa manera que a l’Eurocopa va aconseguir unes semifinals (2013) i un subcampionat (2019, amb Harder en l’onze ideal), Dinamarca no aconseguia classificar-se per a un mundial per molts intents que fes. L’últim que havia jugat va ser l’any 2007, quan Harder no havia debutat amb l’absoluta. Els tres últims se’ls va haver de mirar des de casa. Ara, Dinamarca i Harder tornen a la millor competició de seleccions del món. La davantera, que acaba de fitxar pel Bayern de Munic després d’acabar el contracte amb el Chelsea –que al seu dia va pagar més de 300.000 euros–, no arriba, però, en el millor moment de la seva carrera. La capitana danesa es va lesionar greument als isquiotibials el mes de novembre passat, fins al punt que es va haver d’operar. No va reaparèixer fins a l’abril, just en el darrer partit abans del Chelsea-Barça de la Champions. Harder va jugar alguns minuts en aquelles semifinals, però no va ser una amenaça suficient per a l’equip de Jonatan Giráldez. Tot i això, la danesa va tancar la temporada amb gols i bones actuacions que van ajudar el Chelsea a guanyar la lliga al davant de l’Arsenal.

Ara, amb aquest rodatge a les cames i la sensació de tornar a sentir-se futbolista, Harder vol liderar Dinamarca en aquesta copa del món. De moment, va completar tot el partit contra la Xina, que va acabar amb triomf danès per 1-0. Les possibilitats de classificar-se per a vuitens són altes. Malgrat que avui es troba amb la vigent campiona d’Europa, el conjunt danès tancarà la fase de grups contra Haití, una de les debutants però que va oferir bones sensacions en l’estrena. Catorze anys després es fa justícia amb Harder.

Aferrar-se a les possibilitats
L’Anglaterra-Dinamarca (10.30 h), amb el lideratge del grup D en joc, serà el plat fort d’una jornada que es tancarà amb el Xina-Haití (13 h) del mateix grup, en què les dues seleccions estan obligades a guanyar per mantenir alguna esperança de classificar-se, per petita que sigui. Serà la mateixa situació que s’haurà viscut aquesta matinada en l’Argentina - Sud-àfrica (2 h), i és que després de les derrotes en la primera jornada contra Itàlia i Suècia, respectivament, només les mantenia vives un triomf.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)