Mundial

Tornen els fantasmes

Mundial. Keira Walsh es retira abans d’hora lesionada al genoll i, per segon estiu consecutiu, el Barça podria perdre una jugadora durant mesos

Anglaterra 1 Dinamarca 0

ANGLATERRA:Mary Earps; Lucy Bronze, Bright, Greenwood, Rachel Daly; Keira Walsh (Laura Coombs, 38’), Ella Toone (Hemp, 76’), Georgia Stanway; Chloe Kelly, Alessia Russo (England, 76’) i Lauren James.DINAMARCA:Lene Christensen; Sevecke, Ballisager (Thogersen, 76’), Simone Boye, Katrine Veje; Holmgaard (Troelsgaard, 71’), Hasbo (Vangsgaard, 71’), Kuhl; Thomsen, Pernille Harder i Madsen (Sorensen, 76’).GOLS:1-0 (6’) Lauren James.ÀRBITRE:Tess Olofsson (sueca).T.G.:cap.

Xina 1 Haití 0

XINA:Zhu Yu; Li Mengwen, Yao Wei, Chen Qiaozhu, Wang Shanshan; Zhang Rui, Lina Yang, Yao Lingwei (Dou Jiaxing, 82’); Lou Jiahui (Zhang Xin, 37’), Zhang Linyan (Tang Jiali, 88’) i Wu Chengshu (Wang Shuang, 46’).HAITÍ:Theus; Petit-Frere, Tabita Joseph, K. Louis, Mathurin (Surpris, 81’); B. Louis (Eloissaint, 64’), Jeudy (S. Joseph, 89’), Moryl (Dumornay, 46’), Pierre-Louis (Etienne, 81’), Mondesir; i Borgella.GOLS:1-0 (74’) Wang Shuang, de penal.ÀRBITRE:Marta Huerta de Aza (espanyola).T.G.:a Dumornay i Delepine.T.V.:a Zhang Rui.

Argentina 2 Sud-àfrica 2

ARGENTINA:Correa; Braun, Mayorga, Cometti, Stabile; Falfán (Núñez, 46’), Bonsegundo, Benítez (Cruz, 46’), Larroquette (Lonigro, 69’), Banini; i Gramaglia (Rodríguez, 59’).SUD-ÀFRICA:Swart; Ramalepe, Mbane, Dhlamini, Gamede; Jane (Biyana, 25’; Makhubela, 54’), Cesane (Holweni, 54’), Magaia, Motlhalo (Kgoale, 83’), Seoposenwe; i Kgatlana (Kgadiete, 83’).GOLS:0-1 (30’) Motlhalo. 0-2 (66’) Kgatlana. 1-2 (74’) Braun. 2-2 (79’) Núñez.ÀRBITRE:Anna-Marie Keighley (neozelandesa).T.G.:a Mayorga, Biyana i Makhubela.

Els genolls, un cop més. I ja és massa freqüent. Keira Walsh s’ha convertit en l’última víctima. La migcampista blaugrana va abandonar l’Anglaterra-Dinamarca en llitera, amb gestos de dolor i llàgrimes als ulls. Feia escassos minuts, el peu dret se li havia quedat clavat a la gespa i el genoll se li havia regirat. Una imatge d’aquelles que fan témer el pitjor, i més quan és la mateixa futbolista la que fa saltar les alarmes. Walsh va avisar ràpidament els serveis mèdics i, tal com es va llegir als seus llavis, va advertir-los: “M’he carregat el genoll.” En el moment de tancar aquesta edició no hi havia cap comunicat de la selecció anglesa, però els pronòstics no són positius per a una futbolista clau per a Anglaterra i que ha estat imprescindible per a Jonatan Giráldez.

Catarina Macario, Vivianne Miedema, Leah Williamson, Beth Mead, Delphine Cascarino o Marie-Antoinette Katoto són algunes de les jugadores que no han pogut jugar aquest mundial per culpa d’una lesió al lligament encreuat del genoll. La cara és Alèxia Putellas, que va escurçar els terminis de recuperació i està disputant el torneig. Ella va ser baixa l’Eurocopa passada. Per segon estiu consecutiu, el Barça pot perdre una futbolista que s’ha lesionat de gravetat amb la seva selecció. Una lesió que darrerament ha afectat massa el conjunt blaugrana, amb Jana, Bruna o Cata. A això, cal sumar-hi les molèsties que arrossega Fridolina Rolfö i que podrien desembocar en una operació un cop acabi el mundial.

Acaronant els vuitens

La lesió de Walsh va ser la taca negra d’un partit que permet a Anglaterra acostar-se als vuitens de final. Un golàs de Lauren James va ser suficient per tombar Dinamarca, que queda segona amb tres punts, els mateixos que suma la Xina de la jugadora del Llevant les Planes Lina Yang, després de superar la selecció d’Haití.

També ahir, empat entre l’Argentina i Sud-àfrica. Un resultat que beneficia la Suècia de Rolfö i la Itàlia de Giulia Dragoni, que s’enfronten avui (9.30 h). Qui guanyi passa directament a vuitens. Qui perdi, o si hi ha un empat, dependrà de si mateixa en l’última jornada.

Avui també es juguen els dos partits del grup F. A les 12 h, França, que va empatar en el debut, juga contra el Brasil de Geyse. A les 14.30 h, el Panamà i Jamaica buscaran la primera victòria en el torneig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)