Mundial

Aitana fa punts

Exhibició. Amb dos gols i dues assistències, la blaugrana guia la selecció espanyola cap als quarts, per primera vegada, i reforça la candidatura a la Pilota d’Or

Suïssa 1 Espanya 5

SUÏSSA:Thalmann, Aigbogun (Calligaris, 46’), Maritz, Sterli, Riesen (Lara Marti, 85’), Sow (Mauron, 46’), Walti, Reuteler (Terchoun, 46’), Piubel (Humm, 75’), Bachmann i Crnogorcevic.ESPANYA:Cata Coll, Ona Batlle, Irene Paredes, Laia Codina, Oihane, Aitana (Irene Guerrero, 77’), Tere Abelleira (Maria Pérez, 62’), Jenni Hermoso (Alèxia, 77’); Salma Paralluelo (Athenea, 84’), Esther (Eva Navarro, 62’) i Alba Redondo.GOLS:0-1 (5’) Aitana. 1-1 (11’) Laia Codina, en pròpia porta. 1-2 (17’) Alba Redondo. 1-3 (37’) Aitana. 1-4 (45’) Laia Codina. 1-5 (70’) Jenni Hermoso.ÀRBITRA:Cheryl Foster.T.G.:Stierli.PÚBLIC:43.217 espectaadors a l’Eden Park d’Auckland.

Explica sempre que no prioritza l’àmbit individual sinó el col·lectiu, però Aitana Bonmatí ha viscut una temporada per emmarcar amb el Barça, que ja la situava com a candidata a la Pilota d’Or, i el mundial és el millor aparador per reforçar-la. Amb actuacions com la d’ahir, la jugadora de Sant Pere de Ribes continua fent punts cap a l’èxit que ha tastat, per partida doble, Alexia Putellas, suplent en la classificació d’Espanya, que no havia superat mai una eliminatòria de mundial. Protagonisme absolut per a una immensa Aitana, autora de dos gols marca de la casa –control orientat amb la dreta per fer-se espai i xut precís amb l’esquerra– i dues assistències, en un triomf còmode de les espanyoles contra una feble Suïssa. En els quarts de final, la matinada de divendres, Espanya s’enfrontarà al vencedor del duel entre Països Baixos i Sud-àfrica que es jugava aquesta matinada.

Cata i Laia Codina

Jorge Vilda, després de la repassada del Japó (4-0), va revolucionar l’onze i va apostar per situar les blaugrana Cata Coll a la porteria i Laia Codina –debut en un mundial per a la futbolista de Campllong– a la defensa, formant l’eix amb Irene Paredes. Alexia, en canvi, era a la banqueta. Aitana no va tardar a mostrar la seva qualitat, en marcar el 0-1 amb la cama esquerra després d’un toc orientat amb la dreta (5’). Les suïsses van empatar amb una acció desafortunada de Laia Codina, que des de gairebé el mig del camp va fer una mala passada enrere cap a Cata que va sorprendre la portera (11’). El domini de les espanyoles va ser contundent, i la futbolista del Llevant Alba Redondo va marcar l’1-2, en aprofitar amb el cap una assistència d’Aitana (17’). El partit es movia al ritme d’Aitana, que va marcar el tercer en una acció similar a la del 0-1, fent un toc subtil amb la dreta per enganyar rivals i marcar amb l’esquerra (36’). I encara abans del descans, Laia Codina hi va posar lluita i coratge en un córner i va aconseguir un gol que no només deixava resolt el partit, sinó que li permetia treure’s l’espina de l’acció de l’1-1.

El torn de Maria Pérez

El partit va quedar resolt en la primera part. La selecció de la blaugrana Crnogorcevic es va veure massa lluny de la reacció. Vilda va fer entrar la jove migcampista blaugrana Maria Pérez, la segona catalana que debutava ahir en un mundial. Encara abans de l’entrada en joc d’Alexia, Jenni Hermoso va marcar el cinquè, després d’una altra assistència d’Aitana Bonmatí, la protagonista indiscutible del primer partit de vuitens de final.

DUES CATALANES

Debuten en un mundial Laia Codina, amb un gol a cada porteria, i Maria Pérez

PROTAGONISTA

Necessitàvem recuperar sensacions; jo també. Hem fet història i aquest equip té moltes coses a dir
Aitana Bonmatí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)