Mundial

Crítiques i peticions de dimissió a Rubiales pel petó a Jenni Hermoso

El gest del president de la federació espanyola, Luis Rubiales, cap a la jugadora Jenni Hermoso, en la celebració del mundial femení de futbol, ha aixecat polseguera. Rubiales va agafar amb les mans la cara de la futbolista i li va fer un petó a la boca. Tot i que la mateixa Hermoso va dir després que era “un gest natural d’afecte i agraïment” (en unes declaracions facilitades per la RFEF a l’agència EFE), va transcendir abans un vídeo del vestidor on la futbolista deia que no li havia agradat. Les crítiques cap a Rubiales s’han anat multiplicant.

La diputada i portaveu de Sumar Marta Lois considera “intolerable” el comportament sexista del president: “Aquest tipus de comportament sexista cap a la jugadora espanyola Jennifer Hermoso és intolerable. El senyor Rubiales hauria de dimitir. Una vergonya”, refereix la portaveu de Sumar a les xarxes socials. L’eurodiputat de Sumar Ernest Urtasun escrivia: “Rubiales hauria de presentar la seva dimissió demà mateix. La imatge que ha traslladat al món és d’un masclisme repugnant. No pot quedar impune”. Abans, la ministra d’Igualtat en funcions, Irene Montero, va opinar també a les xarxes socials: “No donem per fet que fer un petó sense consentiment és una cosa ’que passa’. És una forma de violència sexual que patim les dones de forma quotidiana i fins ara invisible, i que no podem normalitzar”. Per a Montero acabar amb això “és tasca de tota la societat. El consentiment al centre. Només sí que és sí”. Ione Belarra, ministra en funcions de Drets Socials, ha criticat Rubiales i ha argumentat a la xarxa: “El que totes pensem, si fan això amb tot Espanya mirant, què no faran en privat. La violència sexual contra les dones té que acabar. Una abraçada a les campiones”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)