Mundial

La Generalitat proposa la dimissió de Rubiales, que ara demana disculpes

La Generalitat demana la dimissió del president de la federació espanyola de futbol, Luis Rubiales, després del petó forçat a la futbolista Jenni Hermoso. Ho ha explicat la secretària de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, en declaracions a Catalunya Ràdio: Caula ho ha qualificat com a “agressió dura” i ha instat a “prendre consciència que hi ha coses que no són un preu que hàgim de pagar”. “La mirada al futbol encara no és igualitària i ens queda molta feina per fer”, ha afegit. La secretària general de l’Esport ha defensat la petició de dimissió de Rubiales perquè “pertoca a un president de federació ser escrupolós amb les formes”. Caula ha lamentat que “el que explica aquest petó i les declaracions posteriors que el justifiquen és que normalitzem actituds que no són acceptables”.

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha reclamat explicacions a Rubiales. “Els que tenim responsabilitats públiques hem de ser extremadament curosos”, ha dit Iceta a RNE.

Disculpes de Rubiales

La primera reacció de Rubiales va ser al programa esportiu nocturn de la COPE, en què va instar a “no fer cas dels idiotes i els estúpids” que criticaven el gest. Hores després, ha hagut de rectificar, en un vídeo des de Dubai, on la selecció espanyola feia escala de retorn cap a Madrid. “Hi ha un fet que he de lamentar i és tot el que ha passat entre una jugadora i jo, amb una magnífica relació. Segurament m’he equivocat. Ho he de reconèixer, perquè en un gest de màxima efusivitat, de manera molt espontània, sense cap mala fe per cap de les dues parts”, ha dit. “Aquí no s’entenia. Però a fora sembla que ha generat controvèrsia. Si hi ha gent que s’ha sentit danyada, m’he de disculpar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)