1a divisió FEF

El Nàstic s’endú el derbi català davant el Barça Atlètic a l’últim sospir (1-0)

Un gran gol de Gorostidi al minut 91 ha fet esclatar al Nou Estadi i ha donat la victòria al Nàstic en un partit marcat per l’expulsió de Fermín López al minut 47

El Nàstic de Tarragona s’emporta el derbi català de la jornada a la Primera Federació amb un gol de Gorostidi en el temps afegit. El duel ha estat marcat per l’expulsió de Fermín López a l’inici de la segona meitat que ha deixat als barcelonins amb un jugador menys durant tot el segon temps. El Nàstic ho ha provat de mil maneres i el Barça Atlètic ha aconseguit resistir de meravella fins als darrers segons.

Han sortit ambdós equips amb les idees clares, a jugar el seu partit, El Nàstic amb la pressió alta i intensa que està caracteritzant l’equip de Dani Vidal aquesta temporada i el filial blaugrana sense cap mena de temor a arriscar per aconseguir saltar-la i sortir amb la pilota controlada. Una batalla tàctica que ha deixat un primer temps competit, obert, però amb poques ocasions clares per cap d’ambdós conjunts. Un xut des de la frontal i una rematada de cap en un córner pels locals, una altra rematada tímida pels visitants.

Han canviat les coses al segon temps, i des de ben aviat. Al 47’, Fermín López - que ha baixat a jugar amb el filial pel descans del primer equip aquesta setmana - ha vist la segona targeta groga i ha estat expulsat. Tota la segona meitat amb un jugador menys el Barça Atlètic.

El Nàstic ha agafat el rol que li tocava, possessió absoluta, la porteria rival en ment i a buscar el gol del triomf. Ha generat ocasions suficients per trobar-lo, però la manca de precisió en la finalització i les bones aturades de Marc Vidal ho han impedit. Concha, Jaume Jardí, Marc Fernández i Gorka Santamaría ho han provat, però sense encert. A més, cal posar, i molt, en valor un enorme exercici de sacrifici dels homes de Rafa Márquez, que han defensat el zero a la porteria de meravella, amb un Faye imperial.

Tot això fins al minut 91. En una de les moltes segones jugades que han acabat amb una pilota morta a la frontal després d’una centrada a l’àrea, Ander Gorostidi ha estat capaç d’engaltar un gran xut sense deixar-la caure per fer esclatar un Nou Estadi amb més de 7.000 espectadors. El Barça Atlètic ha vist com ha hagut de marxar de buit després de remar molt i competir a gran nivell, mentre que el Nàstic continua il·lusionant a la seva gent i dorm líder de la categoria aquesta jornada amb 7 punts de 9, empatat amb la Ponferradina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)