Més futbol

Dani Alves, a judici per agressió sexual

L’Audiència de Barcelona ha decidit enviar a judici Dani Alves per la presumpta agressió sexual a una jove de 23 anys el 30 de desembre de l’any passat en el lavabo d’un reservat de la discoteca Sutton, tal com informa l’ACN. El tribunal rebutja anul·lar la causa, com demanava la defensa, i dona termini a les parts perquè presentin el seus escrits de conclusions provisionals. Un cop rebuts i s’aprovin les proves que es practicaran durant el judici, es fixarà data per al judici. Alves està en presó preventiva des del 20 de gener passat i ha canviat dos cops d’advocat.

La defensa del futbolista va demanar la nul·litat de tota la causa des del 9 de gener passat, quan encara no havia estat detingut i empresonat. Segons la nova advocada d’Alves, la presumpció d’innocència del seu client s’ha vist vulnerada “contínuament” perquè s’han filtrat a la premsa les actuacions processals.

També assegura que la instrucció del jutjat s’ha dirigit només a confirmar les proves contra el futbolista, i que no se li van traslladar les actuacions policials i judicials fins que va ser arrestat el 20 de gener. També al·lega que la defensa no va poder estar present en la revisió mèdica forense de la víctima el juliol passat.

El tribunal lamenta les filtracions a la premsa i l’existència de “judicis paral·lels”, però diu que no afecten el procediment judicial i no poden implicar la nul·litat de la causa. Afegeix que lamenta les filtracions en aquest cas com en qualsevol altre.

Sobre la validesa de l’informe forense, el tribunal diu que es valorarà durant el judici.

Imparcialitat de la instrucció

La defensa també posa en qüestió la imparcialitat de la instructora. Assegura que s’ha vist influïda per les notícies aparegudes als mitjans, i es queixa de la seva actitud “passiva” davant de les filtracions. L’Audiència, però, replica que els jutges d’instrucció perden necessàriament la imparcialitat durant la investigació, i és per això que no fan el judici definitiu de la causa.

.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)