Nàstic

El Nàstic no presenta cap oposició al Miniestadi (4-0)

El Nàstic, gens ambiciós, va ser golejat pel Barça B, que va jugar un partidàs

Dos Santos i Soriano, amb dos gols cadascun, van marcar pel filial blaugrana

Els d'Oliva quasi no van xutar i abans del minut 50 elduel ja va quedar segellat

Ara el coixí de punts respecte al descens és de només un

EL MILLOR
El final
La relaxació del Barça B i la possessió del Nàstic va evitar encara més gols.
EL PITJOR
Un excessiu respecte
El Nàstic va sortir amb massa por i només es va dedicar a defensar.

El Nàstic afrontava la visita d'ahir al Miniestadi amb l'ambició d'intentar encadenar la tercera victòria, però no només no ho va fer sinó que va sortir escaldat pel conjunt blaugrana, que li va passar pel damunt gairebé des del primer minut fins que va tenir el matx sentenciat. La possessió, el joc, el ritme, la intensitat i les ganes de buscar la porteria rival van ser exclusivament del filial blaugrana, i el conjunt d'Oliva, que es va fer un fart de córrer darrere de la pilota, no va poder fer cap altra cosa que defensar-se i anar veient com queien els gols. Dos en cada part, de Jonathan dos Santos i Jonathan Soriano per partida doble, que permeten l'equip de Luis Enrique obtenir la quarta victòria consecutiva –18 gols en els quatre últims partits– i enfilar-se encara més en la taula, i que deixen el Nàstic a només un punt de la zona de descens.

Des del primer minut, el Nàstic es va veure superat pel BarçaB. El terreny de joc del Miniestadi no estava en les millors condicions, però el conjunt de Luis Enrique va dominar gairebé a pler, combinant des del darrere i buscant la mobilitat dels seus homes a dalt. I a poc a poc, amb les incorporacions dels laterals i les ràpides recuperacions a la línia de mitjos, va anar trobant espais enmig d'una multitud de jugadors del Nàstic, que amb prou feines van sortir del seu camp. Tot i això, la primera gran ocasió del partit va ser per als grana, just abans del minut 10 i amb un córner que Mairata va rematar de cap a l'interior de l'àrea, sense conseqüències greus per Oier. Això, però, només va ser un miratge, ja que el Nàstic amb prou feines olorava la pilota i l'únic que podia fer era defensar-se. I això que la consigna durant la setmana havia estat una altra de ben diferent. Semblava que només era qüestió de minuts que el conjunt de Luis Enrique comencés a crear perill i no va trigar a obtenir el premi a la insistència. Just quan es complia el primer quart d'hora, Edu Oriol va combinar amb Nolito a l'extrem esquerre i la passada enrere d'aquest últim la va aprofitar Jonathan dos Santos per batre gairebé a pler Rubén des del punt de penal. No es va acabar aquí el monòleg del Barça B, ja que tret d'un contraatac que va desaprofitar Gerardo, no hi va haver símptomes de millora dels grana. I si l'estratègia havia de ser una de les armes del Nàstic, ho va ser però en contra, quan Jonathan Soriano, sol a la frontal, va empalmar tal com venia la centrada de Nolito per fer un autèntic golàs. El 2-0 encara va desesperar més el Nàstic, que va estar a punt d'encaixar el tercer gairebé acte seguit.

I si el Nàstic tenia alguna possibilitat de tornar a ficar-se en el partit en la segona part, es van esvair ben ràpidament, ja que quan no es complia ni el tercer minut del segon temps Nolito, en una acció molt similar a la del primer gol, va cedir enrere per a Jonathan dos Santos, que va deixar el matx gairebé sentenciat. Però el Barça B, que mai en té prou, va continuar buscant el gol amb insistència. Amb un rival ferit de mort, els de Luis Enrique no van tenir pietat i després d'un parell de contraatacs en què podia haver arribat el quart gol, el van trobar des del punt de penal. Amb encara més de mitja hora per jugar-se, el partit ja no va tenir cap història i només la relaxació del conjunt de Luis Enrique va permetre al Nàstic començar a tenir la pilota per evitar així que el conjunt local trepitgés l'àrea de Rubén. Si no, la clatellada encara podria haver estat pitjor.